Karmate Beylikdüzü'nde Karadeniz Rüzgarı Estirdi - Son Dakika
Güncel

Karmate Beylikdüzü'nde Karadeniz Rüzgarı Estirdi

Karmate Beylikdüzü\'nde Karadeniz Rüzgarı Estirdi

Etkinlik alanını dolduran binlerce vatandaş, Karmate ile adeta coştu.

10.08.2011 14:23

Beylikdüzü'ndeki Ramazan Etkinlikleri'nin 9. gününde sahne alan Karmate Grubu, Türkçe, Lazca, Gürcüce, Megrelce ve Hemşince şarkılarını Karadeniz müziğine has; tulum, kemençe, akordeon başta olmak üzere pek çok enstrümanla seslendirdi.

İstanbul'un değişik ilçelerinden de çok sayıda katılımın olduğu Karmate konserinde vatandaşlar etkinlik alanında geniş halkalar oluşturarak, horon oynadılar.

Konser sonunda konuşan Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Beylikdüzü'ndeki Ramazan Etkinlikleri'nin hız kesmeden sürdüğünü dile getirerek, "İlçe genelinde her gün 9 noktada yaklaşık 9 bin kişiye iftar veriliyor. Her cumayı cumartesi gecesine bağlayan sahur yemeğinde de yine bir aradayız. Ramazan bereketini ve güzelliğini birlikte yaşamaktan dolayı çok mutluyuz" dedi.

Etkinlik Alanı'ndaki programların olabildiğince renkli geçtiğini belirten Başkan Uzun, programlarda çocuklara yönelik eğitici eğlencelerin yer aldığını ve alanda oluşturulan stantlardan alışveriş de yapılabildiğinin altını çizdi. Her akşam iftar sonrasında ünlü bir sanatçı veya müzik grubunun sahne aldığını da hatırlatan Başkan Uzun, Beylikdüzü halkının eğlenceye doyduğunu ifade etti.

Ramazan Etkinlikleri'nin 9. Gecesinde sahne alan Karmate Gurubu'na da övgüler yağdıran Başkan Uzun, "Karmate Grubu'nun Beylikdüzü halkına yaşattığı bu coşkuyu görünce zannediyorum ki; Karmate grubu bundan sonrada Beylikdüzü halkı ile sıkça buluşacak. Müzik grubumuz bu ilçede özel bir hayran kitlesi edinmiş oldu" diye konuştu.

Programın sonunda Karmate Müzik Grubu'nun solisti Resul Dindar'a çiçek veren Başkan Uzun, müzik grubunu kutladı.

İftara olan yoğun ilgi Başkan Uzun'u memnun etti

Konser öncesinde verilen toplu iftar programı da yoğun katılımla gerçekleştirildi. 8 nokta dışında her gün farklı bir sokakta iftar programı düzenleyen Beylikdüzü Belediyesi, dün Yakuplu İhlas Marmara Evleri 1. Kısım'da vatandaşlarını Ramazan bereketini paylaşmaya davet etti. İftar programına beklenenden fazla talep olunca alana ek yemek getirildi. Yoğun katılımdan dolayı memnun olduğunu ifade eden Başkan Uzun,Ramazan'da birlikte iftar açmanın önemine de değindi.

Düzenlenen etkinlikler, iftar yemekleri, tekne gezileri ve Beylikdüzü'nde yaptığı çalışmalarla Başkan Yusuf Uzun'u takdir ettiğini dile getiren bölgenin sevilen isimlerinden 75 yaşındaki Faize Yapıcı da Başkan Uzun'u alnından öperek kutladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karmate Beylikdüzü'nde Karadeniz Rüzgarı Estirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement