Kars Çocuk Oyunları' Kitabının Tanıtımında Vali Aşık Oynadı - Son Dakika
Güncel

Kars Çocuk Oyunları' Kitabının Tanıtımında Vali Aşık Oynadı

Kars Çocuk Oyunları\' Kitabının Tanıtımında Vali Aşık Oynadı

Serhat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Çocuklarımız dedelerinin oyunlarıyla miraslarına kavuşuyor' projesi kapsamında yöreye has 94 oyun bir kitapta toplandı.

19.01.2015 15:42

Serhat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Çocuklarımız dedelerinin oyunlarıyla miraslarına kavuşuyor' projesi kapsamında yöreye has 94 oyun bir kitapta toplandı. Kars'a ait çocuk oyunlarının kitabının tanıtımında Vali Günay Özdemir, protokol üyeleri ile aşık oynadı.

Proje kapmasında hazırlanan 'Kars Çocuk Oyunları' kitabının tanıtımı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda, Vali Günay Özdemir'in de katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya protokol üyelerinin yanında projede görev alan öğretmenler, milli eğitim müdürleri, köy okullarında görev yapan okul müdürleri ile tüm beden eğitimi öğretmenleri ve ilkokullardan birer sınıf öğretmeni katıldı. Proje koordinatörü Ali Kasım Bulut, 1 yıllık çalışma sonucunda Kars genelinde 299 oyunun ismine ulaşıldığını belirtti. 3 bin 800 kilometre yol kat edildiğini, 153 köyde 550 kaynak kişi ile görüşüldüğünü ifade eden Bulut, bunlardan 94'ünü kitabına aldığını söyledi.

Oyunlar sayesinde geçmişi hatırladıklarını ifade ede Vali Günay Özdemir "Eski oyunlar sadece bizi biraz heyecanlandırdı. Ama bizim duyduğumuz heyecanı, şu anda burada öğrenciler olsaydı duyacaklarını zannetmiyorum. Çünkü onlar bu oylunlarla büyümediler" diye konuştu.

Vali Özdemir, daha sonra SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Yıldız ve İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ile sahneye çıkarak geleneksel oyunlardan 'aşık' oynadı. Küçükbaş hayvanlardan çıkarılan aşık kemikleriyle oynayan Vali Özdemir, aşığın Anadolu'nun hemen hemen her bölgesinde oynandığını söyledi. Özdemir, rakiplerini yenerek oyunu kazanan oldu. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars Çocuk Oyunları' Kitabının Tanıtımında Vali Aşık Oynadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement