Karşıyaka'da Ücretsiz Mamografi Merkezi - Son Dakika
Güncel

Karşıyaka'da Ücretsiz Mamografi Merkezi

Karşıyaka\'da Ücretsiz Mamografi Merkezi

Karşıyaka Belediyesi "Halk Sağlığı Evi"ni hizmete soktu.

26.09.2013 14:45

Karşıyaka Belediyesi "Halk Sağlığı Evi"ni hizmete soktu. Kadınlara ücretsiz mamografi çekimi yapacak olan merkezin açılmasıyla kansere karşı erken tanı imkanın sağlanacağını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak "Sosyal demokrat belediyelerin farkını soranlara işte cevap veriyoruz. Bu merkez yaşanan sıkıntıları önleyecek, kadınlarımıza ücretsiz sağlık hizmeti üretecek" dedi.

Karşıyaka'da kadınların sosyal yaşam ve üretime katılmaları için pek çok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Durak " Sürekli Eğitim Merkezin'de kurslarımıza katılan kadınlarımız el becerilerini geliştirip yeni meslekler öğrenmektedir. Evde üretim projesi ile ev hanımlarının aile bütçesine katkı imkanı sağlıyoruz. KOSGEB işbirliğinde girişimci kadınlara yeni iş imkanları sağlıyoruz. Kadın Danışma Merkezlerimizde yüzlerce kadın aktif olarak hizmet almaktadır. Şiddete maruz kalan kadınlarımıza kadın sığınma evimiz sahip çıkmaktadır. Kadınlarımıza yönelik daha pek çok hizmeti vermekteyiz." dedi.

Yeni açılan Halk Sağlığı Evi'nin kanserle mücadelede önemli bir hizmet sağlayacağını belirten Durak "Dünyada her 8 kadından biri meme kanseri riski taşıyor. Erken tanı konularda yüzde 95 başarı sağlanıyor. Karşıyakalı kadınlarımız hastanelerde sıra beklemeden, özel merkezlerde ücret ödemeden buradan hizmet alabilecek" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Karşıyaka'da Ücretsiz Mamografi Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement