Kaş Likya- Kaş Çocuk Kitap Şenliği Başladı 1- - Son Dakika
Güncel

Kaş Likya- Kaş Çocuk Kitap Şenliği Başladı 1-

Kaş Likya- Kaş Çocuk Kitap Şenliği Başladı 1-

Likya- Kaş çocuk kitap şenliği başladıANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde bu yıl ilki düzenlenen Likya- Kaş Çocuk Kitap Şenliği, başladı.

31.05.2016 13:58

Likya- Kaş çocuk kitap şenliği başladı

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde bu yıl ilki düzenlenen Likya- Kaş Çocuk Kitap Şenliği, başladı. Kaş'ta kaymakamlık, belediye ve ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından düzenlenen 1'inci Likya- Kaş Çocuk Kitap Şenliği başladı. Bir hafta sürecek şenlik için Kaş Limanı'nda kurulan çadırda açılış töreni düzenlendi. Törene, Kaymakam Bilgihan Bayar, Belediye Başkanı Halil Kocaer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle davetliler katıldı.

Şenliğin açılışında konuşan Kaymakam Bilgihan Bayar, "Çocuklar biliyorsunuz, teknoloji hızla ilerledi. Çağımız teknoloji çağı. Hepinizin elinde tabletler, akıllı telefonlar, bunlar güzel şeyler. Kitap okumayı sadece elektronik ortamlarda okumayla sınırlı tutmuyoruz. Ondan daha önemlisi o kitaba dokunmayı, sayfaları arasında gezinmeyi, hissetmeyi arzu ederiz" dedi.

Belediye Başkanı Halil Kocaer de "Kitap deyince ilk akla gelen okumaktır. Allah'ın ilk emri de 'Oku'dur. Okumayınca cehalet giderilmiyor. Okumayınca bilinmiyor. Fende, ilimde, araştırmada yükselme olmuyor. Okumayan ülkeler gelişmiyor, toplumlar gelişmiyor" diye konuştu. Konuşmaların ardından Kaymakam Bilgihan Bayar ve Başkan Halil Kocaer ile birlikte protokol üyeleri şenliğin açılışını yaptı. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından şenlik kapsamında 4 bin 500 öğrenciye 10'ar liralık kitap kuponu hediye edildi. Bu kuponlarla öğrenciler kitap satın alırken, stantlar önünde yoğunluk oluştu. Çeşitli gösteriler ve oyunların da sunulduğu şenlikte imza günleri ve yarışmalar da yapılacak.

Şenliğe katılan öğrencilerden Şerife Uz, "Çok güzel kitaplar var. Bunlardan ben de aldım. Bunları okuyacağım, kendimi yetiştireceğim" dedi.

Mustafa Kocaer de "Kitap okumak bizim hayal gücümüzü geliştirir. Kitap okuyarak daha iyi insan oluruz. Hem de bilgili oluruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaş Likya- Kaş Çocuk Kitap Şenliği Başladı 1- - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement