Kaset Filmi - Son Dakika
Güncel

Kaset Filmi

Kaset Filmi

Kaset filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Kaset filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

01.07.2011 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Temiz sandığınız geçmişiniz aslında ne kadar lekesiz? Hatırladığınız, başkalarına aktardığınız anılarınızla mutlak gerçekler birbirine ne derece uyuyor? Hayatınızı hangi çarpıtılmış doğrular üzerine kuruyorsunuz? "Tape - Kaset" hafızanın derinliklerinde gizli kalmış anıların su üstüne çıkışını inceleyen şaşırtıcı bir psikolojik dram.

10 yıl önce John en yakın dostu Vince%%1%ın kız arkadaşı Amy%%1%i çaldı. Ancak John ile Amy%%1%nin ilişkisi de uzun sürmedi. Esrarengiz bir parti gecesinin ardından bu üç arkadaş birbirlerinin izini kaybetmişlerdi, ta ki bugüne kadar. Beladan ve uyuşturucudan kendini uzak tutamayan gönüllü itfaiyeci Vince, şehre kısa bir süreliğine dönen arkadaşı John ile kaldığı otel odasında bir buluşma ayarlar. Sıradan ve dostane bir karşılaşma olarak başlayan buluşma Vince%%1%ın saldırgan tavrıyla bambaşka bir çizgide ilerler. Vince on yıl önceki parti gecesi olanlarla hakkında John%%1%u sıkıştırır ve konuşmalarını gizlice bir kasete kaydeder. Vince%%1%ın planı bununla da sınırlı değildir.

Buluşmaya davetli üçüncü bir kişi daha vardır: Amy. Amy%%1%nin de geceye dahil olmasıyla olaylar Vince%%1%ın bile tahmin edemediği bir şekilde kontrolden çıkar. Artık şaşırma sırası Vince%%1%dedir. Arka arkaya gelen itiraf ve suçlamalarla gerilim her geçen an tepeye tırmanırken üçlünün arasındaki ilişki sonu kestirilemez bir kedi fare oyununa döner.

"Kaset" seyirciyi avcuna olan sürprizlerle kurulu hayli sürükleyici bir psikolojik gerilim. Son derece ilginç bir dramatik yapıya sahip olan film, karakterlerinin arasındaki dengeyi sürekli bozup yeniden kurarak izleyiciye gerçeğin birden fazla yüzü olabileceğini gösteriyor. Yönetmen Richard Linklater%%1%in ahlak, hafıza, vicdan, algıda seçicilik temalarını ustaca kullanarak seyri son derece keyifli ve ustaca bir denemeye imza attığını söylemek mümkün. "Kaset"in bir başka güçlü kozu ise Ethan Hawke, Robert Sean Leonard ve Uma Thurman%%1%ın dahil olduğu son derece etkileyici oyuncu kadrosu. Eleştirmenler özellikle Uma Thurman%%1%ın "Kaset" de sergilediği kusursuz oyunu ile kariyerinin en başarılı filmine imza attığı konusunda hemfikirler.

Yönetmen: Richard Linklater

Senaryo: Stephen Belber

Oyuncular: Uma Thurman, Robert Sean Leonard, Ethan Hawke

Filmin Türü: Drama

Orijinal Adı: Tape

Yapımcı Firma: Bir Film

Yapım Yılı: 2001

Yapım Ülkesi: ABD

Orijinal Dili: İngilizce

Filmin Süresi: 86 dk.

Resmi Sitesi: http://www.tapethemovie.com/

Vizyon Tarihi: 07.02.2003

Son Dakika Güncel Kaset Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement