Katar'dan Doğal Gaz Üretimini Arttırma Kararı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Katar'dan Doğal Gaz Üretimini Arttırma Kararı

Katar\'dan Doğal Gaz Üretimini Arttırma Kararı
04.07.2017 13:39

– Suudi Arabistan ve diğer körfez ülkelerinin diplomatik ilişkilerini keserek ambargo uyguladığı Katar önümüzdeki bir kaç yıl içinde doğal gaz üretimini yüzde 30 oranında arttırmayı planladığını açıkladı.

Suudi Arabistan ve diğer körfez ülkelerinin diplomatik ilişkilerini keserek ambargo uyguladığı Katar önümüzdeki bir kaç yıl içinde doğal gaz üretimini yüzde 30 oranında arttırmayı planladığını açıkladı.

Katar basında yer alan haberlere göre Katar Petrolleri Başkanı Saad Sherida Al Kaabi düzenlediği basın toplantısında Katar'ın 2024 yılına kadar yılda 100 milyon ton doğalgaz üreteceğini belirtti.

Katar'ın daha önce duyurduğu, ülkenin kuzey gaz sahasının güneyindeki yeni gaz projesinin gerçekleşmesiyle birlikte Katar'ın gaz üretimi günde 6 milyon varil petrol eşdeğeri artacak.

Dünyanın en büyük sıvılaştırılmış gaz üreticisi olan Katar'ın bugünkü yıllık 77 milyon ton olan üretimi yeni proje ile birlikte 100 milyon tona ulaşmış olacak. - Stockholm

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Katar'dan Doğal Gaz Üretimini Arttırma Kararı - Son Dakika


Advertisement