Diyarbakır'da Her Hafta Düzenlenen Oturma Eylemlerinin 291.'si Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Her Hafta Düzenlenen Oturma Eylemlerinin 291.'si Yapıldı

Diyarbakır\'da Her Hafta Düzenlenen Oturma Eylemlerinin 291.\'si Yapıldı

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 291.'si gerçekleştirildi.

06.09.2014 21:10  Güncelleme: 21:49

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının "Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın" sloganıyla her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 291'incisi Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Eyleme İHD üye ve yöneticilerinin yanı sıra, Mezopotamyada Yakınlarını kaybedenler Derneği (MEYA-DER) yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi yöneticileri, kayıp yakınları ile insan hakları aktivistleri katıldı.

Eylemde bir konuşma yapan İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Abdusselam İnceören 291. Haftadır devam eden eylemlerinin sonuç alıncaya kadar sürdürüleceğini belirtti. Devlet yetkililerine kayıpların akıbetinin ortaya çıkarılması çağrısında bulunan İnceören, faillerin de bulunup yargı önüne çıkartılması gerektiğine işaret etti. Barış sürecinin hakikatlerin ortaya çıkarılması ile daha güçlü bir zemin üzerinden ilerleyebileceğini ifade eden İnceören, bölgede yaşanan olaylar ve acılarla yüzleşilmesinin önemine vurgu yaptı.

Cezaevlerinde hasta mahpuslara da değinen İnceören, şu an itibariyle 200'ün üzerinde ağır olmak üzere 600'den fazla insanın ölüm kalım savaşı verdiğine dikkat çekti. Cezaevlerinden bir ölüme daha tahammül edilemeyeceğini ifade eden İnceören, Adalet Bakanlığı ve devlet yetkililerinin soruna karşı duyarsız tutumlarını eleştirdi. İnceören "İnsanlar cezaevlerinde ölüyor. Bırakın bari ailelerinin yanında tedavi olsunlar" diyerek, hasta mahpusların serbest bırakılması çağrısında bulundu.

İnceören'in ardından İHD Diyarbakır Şubesi Kayıp Komisyonu Üyesi Veysi Kuzu, 1981 yılında Yalova'da gözaltına alınan, ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanması üzerine cezaevine götürüldüğü sırada kaybolan Zeki Altunbaş'ın hikayesini anlattı.

Etkinlik Zeki Altunbaş ve tüm kayıplar için yapılan 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Her Hafta Düzenlenen Oturma Eylemlerinin 291.'si Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement