KAYSO'da Özhasekili Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

KAYSO'da Özhasekili Meclis Toplantısı Yapıldı

KAYSO\'da Özhasekili Meclis Toplantısı Yapıldı

KAYSO Şubat ayı olağan meclis toplantısına, Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mehmet Özhaseki de katıldı.

17.02.2015 15:52  Güncelleme: 15:57

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Şubat ayı olağan meclis toplantısına, Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mehmet Özhaseki de katıldı. KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, "Bütçe rakamları gayet güzel gidiyor" dedi.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO)Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, meclis toplantısına katılımlarından dolayı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür etti. Konuşmasında, piyasalarda bir takım dalgalanmalar yaşandığını ancak bu dalgalanmaların sadece Türkiye'de değil tüm dünyada yaşandığına dikkat çekti. Boydak, "Bu dalgalanma Türkiye ile birlikte tüm gelişmekte olan ve daha az gelişmiş ülkelerin tamamında yaşanmaktadır. Bu gün bütçe verileri açıklandı gayet güzel gitmekte. Makro ekonomik dengelerimizde en ufak bir problem görünmemekte. Ocak ayında nerede ise dört milyara yakın bütçe fazlası verilmiş durumda. Biz bu gidişatı gayet normal bulmaktayız. Cari işlemler açıklarımız aşağı doğru gitmekte. İhracatta hızlı bir artış söz konusu değil ancak oda EMTİA fiyatlarının aşağı gelmesi ile sattığımız ürünlerin birim fiyatlarının aşağı düşmesinden kaynaklanmaktadır" diye konuştu.

Kayseri'deki gidişatı gayet makul bulduklarını, bir takım iniş çıkışlar olduğunu ancak genel fotoğrafa baktıkları zaman sanayinin geleceğinden bir endişelerinin olmadığını ifade eden Başkan Boydak, "Yerel yönetimlerimizin de desteği ile Kayseri, sadece bir sanayi şehri olmaktan çıktı. Sanayiciler olarak biz bunu çok arzu ediyorduk. Şehirlerin sadece bir yönü ile öne çıkması doğru değil. Orada yaşayan insanların daha farklı ihtiyaçlarının da giderilmesi gerekiyor. Kayserimiz artık sosyal yönden, turizm yönünden ve sağlık yönünden bölgemizin lokomotifi haline geldi. Tam 12 vilayet Kayseri'den nemalanıyor ve işini Kayseri ile görmeye başlıyor. Buna da çok teşekkür ediyoruz" ifaelerini kullandı.

Boydak, rakamlar zaman zaman az görülse de ihracatta Kayseri'nin istikrarlı bir gidişata sahip olduğunu vurgulayarak, bu konuda katma değeri daha yüksek ürünler üreterek daha iyi rakamları yakalayacaklarını, ancak zaman zaman toparlanma dönemlerine ihtiyaçları olduğunu, 2015 yılını da toparlanma yılı olarak gördüklerini belirtti. Boydak, 2016 yılından itibaren hızlı bir büyüme dönemine girmeyi arzu ettiklerini söyledi.

LİDER SONRADAN OLUNMUYOR, LİDER DOĞULUYOR

Kayseri'ye ve işadamlarına katkılarından dolayı Mehmet Özhaseki'ye de teşekkür eden Başkan Boydak, "Lider sonradan olunmuyor, lider doğuluyor. Biz sizi öyle gördük. Görev döneminizde parti farkı gözetmeden her vatandaşımızın hizmetlerini yapmış olduğunuza a şahidiz. Bundan sonraki süreçte size üstün başarılar diliyoruz. Sanayiciler olarak size çok teşekkür ediyoruz. Şehrimizin çehresinin değişmesine büyük katkı sağladınız. Belki içinde yaşarken çok anlamıyoruz ama şehir dışına yada yurt dışına çıktığımızda şehrimizin ne kadar avantajlı ve yaşanabilir bir kent olduğunu daha net görüyoruz" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mehmet Özhaseki de, meclis toplantısına davetlerinden dolayı KAYSO Başkanı Mustafa Boydak'a teşekkür etti. Yaklaşık 21 yıllık görevini iç huzuru ve gönül rahatlığı ile teslim ettiğini açıklayan Özhaseki, mesleğinde zirve olabilecek bir yerde görevi bıraktığını, belediyecilik defterini alnının akı ile kapattığını, gözünü yumduğu zaman vicdanını rahatsız eden bir konu olmadığını belirterek, görevi bıraktığı Mustafa Çelik'in de bayrağı aldığı yerden daha yukarılara taşıyacağından emin olduğunu söyledi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığını devralan Mustafa Çelik'in tüm bu projelerin altından kalkacağına inandığını ve kendisinin de bu konuda destek olacağını ifade eden Özhaseki, Ankara'ya gitme durumunda da Kayseri'nin gözü ve kulağı olacağını, elinden gelen her türlü desteği vereceğini sözlerine ekledi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KAYSO'da Özhasekili Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement