Kazakistan'da "8. Gelecekle İletişim Çalıştayı" Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Kazakistan'da "8. Gelecekle İletişim Çalıştayı" Sona Erdi

ALMATI (AA) – Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te 20 Mayıs'ta başlayan ve Kazakistan'ın Almatı kentinde devam eden "8. Gelecekle İletişim Çalıştayı" sona erdi.

24.05.2016 14:09

ALMATI (AA) – Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te 20 Mayıs'ta başlayan ve Kazakistan'ın Almatı kentinde devam eden "8. Gelecekle İletişim Çalıştayı" sona erdi.

Sonuç bildirgesinde, Türk dünyasında bağların güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Türk dili şive ve lehçelerinin kullanılacağı bir haber portalının oluşturulacağı, Türk dünyasının fikir ve sanat adamlarına hak ettikleri değerin gösterilmesi için çaba harcanacağı ve çalıştaya katılanlar arasında yıl içinde de işbirliği etkinliklerinin sürdürüleceği belirtildi.

Türkiye'nin son yıllarda Suriye ve Irak'tan gelen sığınmacıları hiçbir ön şart koşmadan kabul etmesinin tüm ülkelerin takdirini kazandığına işaret edilen bildirgede, 2016 Dünya İnsani Zirvesi'nin bu nedenle İstanbul'da düzenlendiği hatırlatıldı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Arif Fırtına, çalıştayın kapanışında yaptığı konuşmada Gelecekle İletişim Çalıştayı'nın ata yurdu Kırgızistan ve Kazakistan'da yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Genç iletişimcilere seslenen Fırtına, "Her biriniz, bulunduğunuz ülkelerdeki uç beyisiniz." dedi.

Türkiye'nin Almatı Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz da çalıştayın Türk dünyasının ortak değerlerine hizmet ettiğini ve gençler arasında iletişim sağlamayı amaçladığını belirtti. Yılmaz, İstanbul'da yapılan Dünya İnsani Zirvesi ile eş zamanlı düzenlenen ve sığınmacılar konusunun işlendiği çalıştayın büyük önem taşıdığını kaydetti.

Al- Farabi Kazakistan Milli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sagatbek Medeubekulı, Kazaklar ile Türklerin gönül, dil, din, örf ve medeniyetinin bir olduğunu ifade etti. Medeubekulı, çalıştayın fakültesinin ev sahipliğinde yapılması nedeniyle çok mutlu olduklarını dile getirdi.

RTÜK'nin koordinesinde yapılan çalıştaya Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, TRT AVAZ, TÜRKSOY, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Anadolu Ajansı, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi ile Al-Farabi Üniversitesi katkı sağladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kazakistan'da '8. Gelecekle İletişim Çalıştayı' Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement