Kekik Yağı, Bakterileri Yokediyor - Son Dakika
Güncel

Kekik Yağı, Bakterileri Yokediyor

Kekik Yağı, Bakterileri Yokediyor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Mikrobiyoloji Laboratuvarı'nda, kekik yağının, hastanelerde ölüme neden olan bakterileri yok edebildiği saptandı.'Origanum Onites' türü kekikten elde edilen uçucu yağın insanlarda oral yolla denenmesini isteyen Doç.Dr.Fatih Özoğul, şunları söyledi."Enfeksiyona neden olan bu bakterilerin eliminasyonu için bilim adamları duyarlı olmalı.

12.11.2011 10:46

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Mikrobiyoloji Laboratuvarı'nda, kekik yağının, hastanelerde ölüme neden olan bakterileri yok edebildiği saptandı.

'TEMİZLİKLİKTE DOĞAL MADDELER KULLANILMALI'

'Origanum Onites' türü kekikten elde edilen uçucu yağın insanlarda oral yolla denenmesini isteyen Doç. Dr. Fatih Özoğul, şunları söyledi:

"Enfeksiyona neden olan bu bakterilerin eliminasyonu için bilim adamları duyarlı olmalı. Alınacak sonuçların olumlu olması durumunda özellikle hastane gibi yerlerde bu bakterinin yol açtığı ölümlerin önüne geçilebilir. Özellikle Akdeniz Bölgesi'nde kolaylıkla bulunabilen kekikten elde edilen yağ temizlik maddelerinin içerisinde de kullanabilir. Böylelikle tamamen doğal temizlik ürünleri elde edilecek ve maliyetler azalacaktır. Her şeyden önce temizlik maddelerinin içerisindeki alkol maddesi yerine tamamen doğal maddeler kullanılarak doğaya katkıda bulunabilecek." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kekik Yağı, Bakterileri Yokediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement