Keles Belediye Başkanı Teke: Çiftçilerimizin Yanındayız… - Son Dakika
Güncel

Keles Belediye Başkanı Teke: Çiftçilerimizin Yanındayız…

Keles Belediye Başkanı Teke: Çiftçilerimizin Yanındayız…

Keles Belediyesi'nin yöredeki çilek yetiştiricilerine verdiği çilek fidesi desteği bu yıl da devam etti ve 350 bin kök çilek fidesi bölgedeki çiftçilere dağıtıldı.

06.04.2018 14:53  Güncelleme: 14:54

Keles Belediyesi'nin 3 yıldır dağıttığı çilek fidesi sayısı 1,5 milyon adede ulaştı.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, "Bölgemizin önemli geçim kaynaklarından birisi olan çilek yetiştiriciliği giderek yaygınlaşıyor. Bunun sürdürülebilirliği için 3 yıldır çiftçilerimize verdiğimiz çilek fidesi desteğimiz bu yıl da devam ediyor" dedi.

Keles Belediyesi olarak kırsalda üretimin desteklenmesi için hiçbir yatırımdan ve çalışmadan kaçınmadıklarını söyleyen Başkan Teke, "İlçemizin coğrafi yapısı ve uygun arazi koşulları çilek yetiştiriciliği için çok elverişli. Bölgemizde yetiştirilen 'Dağ Çileği' de tüketiciler tarafından her zaman tercih ediliyor. Keles ve çevresinde yetiştirilen çilek miktarının daha da arttırılması, hatta ihracata yönelik olması için çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Gerek rengi gerekse kokusuyla dağ yöresine has bir özellik taşıyan dağ çileği yetiştiriciliği sayesinde bölgede önemli bir ekonomik potansiyel oluştuğunu ifade eden Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle kiraz başta olmak üzere bölgenin diğer tarımsal özelliklerini de değerlendireceklerini, kırsal kalkınmaya yönelik çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Keles Belediye Başkanı Teke: Çiftçilerimizin Yanındayız… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement