Kemal Gürüz Ülkeye Döndü - Son Dakika
Güncel

Kemal Gürüz Ülkeye Döndü

Kemal Gürüz Ülkeye Döndü

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 28 Şubat soruşturması kapsamında ifadesine başvurulacak olan YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz, gemiyle tatil için gittiği yurt dışı seyahatinden ülkeye döndü.

24.06.2012 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 28 Şubat soruşturması kapsamında ifadesine başvurulacak olan YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz, gemiyle tatil için gittiği yurt dışı seyahatinden ülkeye döndü. Gözaltına alınmayan Gürüz, İzmir'den Ankara'ya karayoluyla giderek ifade verecek.

YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz, eşi Güniz ile birlikte gemiyle tatil için gittiği yurt dışı seyahatinden sabah saatlerinde İzmir Alsancak Limanı'na geldi. Liman çıkışı birbirine sarılan Gürüz çifti daha sonra birlikte çıkışa doğru ilerledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gürüz, haberi tatil esnasında öğrendiğini belirterek "Alnım açık başım dik. Kanuni yetkilerimin dışında hiçbir yetki kullanmadım. Sayın savcının sorularına cevap vereceğim. Türk milletine hizmetten şaşmadım. Türk devletinin yücelmesi, Türk milletinin mutluluk ve refahının artması ve Türk milletinin uluslar arası camianın saygı ve seçkin bir üyesi olması için gururla çalıştım. Hakkımda bir kuruş yolsuzluk iddiası yoktur" dedi.

Kanun dışı hiç birşey yapmadığını belirten Gürüz, şöyle konuştu: "Ne 28 Şubat'tan haberim var ne olduğundan. 28 şubat neyse onu da bilmiyorum. Üniversite görevini yaptı. Askeri kanattan şunu böyle yapın diye bir direktif geldiğini hatırlamıyorum. Çevik Paşa'nın yazdığı bir mektup var onun da cevabını 5 kez verdim. Bildiğim bu."

Diğer yolcular ile birlikte gemiden inen Gürüz'e, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler tarafından gözaltına alınmayacağı ifade vermek için Ankara'ya kendisinin gitmesi gerektiği bildirildi. Polislerin gözaltına almayıp Ankara'ya gitmesini söylemelerine şaşırdığı gözlenen Kemal Gürüz, eşyalarını topladıktan sonra eşi ile birlikte otomobile binerek kara yoluyla Ankara'ya gitti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kemal Gürüz Ülkeye Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement