Kendi Ürettikleri Ürünlerini Pazarlıyorlar - Son Dakika
Güncel

Kendi Ürettikleri Ürünlerini Pazarlıyorlar

Kendi Ürettikleri Ürünlerini Pazarlıyorlar

Keşan'a bağlı Kılıçköy'deki kadınlar, kendi ürettikleri ürünleri, Saros Körfezi'nde turistlere satarak evlerine ekmek götürüyor.

28.06.2013 09:16  Güncelleme: 09:27

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Kılıçköy'deki kadınlar, kendi bahçelerinde ve evlerinde ürettikleri ürünleri, Saros Körfezi'ne tatil için giden turistlere satarak evlerine ekmek götürüyor.

Kılıçköylü kadınlar köy çıkışına kurdukları tezgahlarda, kendi evlerinin bahçesinde ürettikleri sebze ve meyveler ile, evlerinde hazırladıkları hamur işi ürünlerini, yaz tatili için Saros Körfezi'ne giden tatilcilere satıyor. Köylü kadınların bahçelerinden topladıkları; domates, patlıcan, biber, salatalık, karpuz, kavun gibi sebze ve meyveler ile ev makarnası, mantı, köy ekmeği gibi hamur ürünleri, tatilciler tarafından da yoğun ilgi görüyor.

Kadınlar, özellikle İstanbul ve çevresinden gelen tatilcilerin yöresel ürünlere ilgi gösterdiğini belirtirken, buradan kazandıklarıyla evlerinin geçimini sağladıklarını söyledi.

Köylü kadınlar, özellikle hafta sonları yöresel ürünlere daha çok ilgi olduğunu, doğal köy ekmeği ile tarladan toplanan domates ve salatalıkların satışının yoğun olduğunu vurguladı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kendi Ürettikleri Ürünlerini Pazarlıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement