Kendilerini Vali Olarak Tanıtan Kişiler,terme Milli Eğitim Müdürü'nü 60 Bin Lira Dolandırdı - Son Dakika
Güncel

Kendilerini Vali Olarak Tanıtan Kişiler,terme Milli Eğitim Müdürü'nü 60 Bin Lira Dolandırdı

Kendilerini Vali Olarak Tanıtan Kişiler,terme Milli Eğitim Müdürü\'nü 60 Bin Lira Dolandırdı

– SAMSUN'da kendini Vali İbrahim Şahin olarak tanıtıp 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde telefonla Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy'u arayarak 60 bin TL dolandıran 3 şüpheli, polis tarafından yakalandı.

17.12.2015 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– SAMSUN'da kendini Vali İbrahim Şahin olarak tanıtıp 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde telefonla Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy'u arayarak 60 bin TL dolandıran 3 şüpheli, polis tarafından yakalandı.

İddiaya göre 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde meydana gelen olayda Doğuş T. (20), Abdurrahman C. (33) ve Ahmet U. (35) Samsun Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'nden arıyormuş gibi yaparak Terme İlçe Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy'u (40) aradı.

Kendini Samsun Valisi İbrahim Şahin olarak tanıtan kişi, 'Tekerlekli sandalye alımı ve öğretmenler günü için plaket yaptırılması' için İlçe Milli Eğitim Müdürü Ersoy'dan ilçedeki hayırsever vatandaşların adreslerini ve telefon numaralarını istedi. Bunu üzerine Ersoy, telefondaki kişiye numara ve adres bilgilerini verdi. Ayrıca Belçika'da yaşayan hayırsever amcası Ahmet Ersoy'un da numarasını verdi. Şüpheliler daha sonra Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy'u bir daha arayıp hayırsever amcasına telefonla ulaşamadıklarını söyledi. Bunun üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü amcasının hesap işleri için kendisine vekalet verdiğini belirterek, onun banka hesabından 60 bin TL'yi çekip şüphelilerin vermiş oldukları banka hesap numarasına yatırdı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ersoy, parayı gönderdikten sonra dolandırıldığını anlayınca polise giderek şikayette bulundu. Polis tarafından başlatılan soruşturma sonucunda Abdurrahman C. ve Ahmet U.'nun kendilerine ait banka hesap numaralarını verdikleri belirlendi. Polis daha sonra şüphelilerin Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde, yatırılan parayı bankadan çektiklerini gösteren görüntü kaydına ulaştı.

Geçen 14 Aralık'ta şüpheliler Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü tekrar aradı. Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy tekrar polise giderek şikayetçi oldu. Yapılan çalışma sonrasında 3 şüphelinin Çorum'da yaşadıkları tespit edildi. Yapılan operasyonla Çorum'da dün yakalanan 3 şüpheli dün gece Samsun'a getirildi. İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından Terme İlçesi Adliyesi'ne sevk edildi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kendilerini Vali Olarak Tanıtan Kişiler,terme Milli Eğitim Müdürü'nü 60 Bin Lira Dolandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement