Kendinizi Sevin ve Değer Verin - Son Dakika
Güncel

Kendinizi Sevin ve Değer Verin

Kendinizi Sevin ve Değer Verin

Etkili iletişim konusunda öğrencilere seminer veren Aile Danışmanı Saliha Erdim, "İletişim kendimizi sevmekten ve değer vermekten geçer." dedi.

02.11.2013 12:12  Güncelleme: 12:24

Esenler Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü'nün, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle hayata geçirdiği "Esenlerli Gençlerin Yaratıcı Sinemayı Esas Alan Kültürel, Sosyal ve Yerel Kalkınma Modeli Projesi" kapsamında, Aile Danışmanı Saliha Erdim, Esenlerli öğrencilere "Etkili İletişim" konulu bir seminer verdi.

Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen seminere; ilçedeki lise öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Etkili bir iletişim kurmak için öğrencilere tavsiyeler veren Aile Danışmanı Saliha Erdim, insanın kendisini ve çevresindekilere davranma şeklinin iletişimine de yansıdığını söyledi. Etkili bir iletişim için beden dilinin önemli olduğunu kaydeden Erdim, "İletişim; sözlerinizle, bakışlarınızla ve beden dilinizle karşınızdakine hissettirdiğinizdir. İletişiminizle damga vurun" dedi. Bir düşüncenin olgunlaşmadan muhatabına ulaşamayacağını söyleyen Erdim, iletişimi problemli olan bir kişinin hem kendisine hem de başkalarına zararı olacağını belirtti. "İletişim kendimizi sevmekten ve değer vermekten geçer" diyen Erdim, kendini seven ve değer bir insanın geleceğe dair hedefleri ve hayalleri olacağını ifade etti.

KALP KIRMAMAYA ÇALIŞIN

İletişimde en önemli temel prensiplerden birinin başkalarının fikirlerine saygı duymak olduğunu söyleyen Erdim, insan olmanın farklı görüşlerle barışık yaşamaktan geçtiğini vurguladı.

Samimi bir ortamda öğrencilerle sohbet havasında geçen seminerde öğrencilere nasihatler veren Erdim, "Siz siz olun, ağzınızdan güzel sözler çıksın. Kalp kırmamaya çalışın. Anne ve babanıza, arkadaşlarınıza iyi davranın" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kendinizi Sevin ve Değer Verin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement