Keşan Suluca Göleti tarladaki verimi arttıracak - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Keşan Suluca Göleti tarladaki verimi arttıracak

Keşan Suluca Göleti tarladaki verimi arttıracak
08.01.2020 11:04

Edirne'de yapımı tamamlanan Keşan Suluca Göleti, milli ekonomiye 16 milyon lira değer katacak.

Edirne'de yapımı tamamlanan Keşan Suluca Göleti, milli ekonomiye 16 milyon lira değer katacak.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Keşan Suluca Göleti sulaması işinin tamamlandığını, bin 170 dekar tarım arazisinin bu sulamadan faydalandığını belirtti.

Sulamanın artmasıyla bölgedeki ürün çeşidinin de artacağını ifade eden Aydın, açıklamasında şunları kaydetti:

"Temelden 19,85 metre yüksekliğe sahip Keşan Suluca Göleti 0,22 hm3 su biriktirme hacmine sahip. Keşan Suluca Göleti'nde sulamanın başlaması ile hem tarlalardaki verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile 2019 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 16 milyon lira gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Keşan Suluca Göleti tarladaki verimi arttıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement