Kesk Hakkari Şubesi Kobani Katliamını Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Kesk Hakkari Şubesi Kobani Katliamını Protesto Etti

Kesk Hakkari Şubesi Kobani Katliamını Protesto Etti

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Hakkari Şubesi, Kobani (Ayn el Arap)’de yaşanan katliamı düzenlediği yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti.

28.06.2015 09:18

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Hakkari Şubesi, Kobani (Ayn el Arap)'de yaşanan katliamı düzenlediği yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti.

Bulvar Caddesi üzerinde başlayan yürüyüşe Belediye Eşbaşkanları, DBP, HDP eş başkanları, Meya-Der, İHD, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş destek verdi.

"Kobani direniyor barbarlar ve işbirlikçileri kaybediyor. Tecrit kaldırılsın müzakereler başlasın" pankartı ve değişik pankartlar eşliğinde yürüyüşe geçen kalabalık, Cumhuriyet Caddesinde yürüyüşlerini sürdürerek Bınevş Kadın Merkezi önünde son verdi. Burada hayatını kaybedenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından basın açıklamasını KESK Dönem Eş Sözcüsü Süleyman Aşkan okudu. Kobani'yi harabeye çeviren vahşi güçler ve işbirlikçilerinin direnişi hazmedemediğini anlatan Aşkan, "Özgür yaşam iradesi tüm barbar saldırılara rağmen üç kantonu birleştirecek ve demokratik Ortadoğu'nun kuruluşuna öncülük edecektir. İki gün önce Kobani'de gerçekleştirilen insanlık dışı saldırıyı kınıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından kalabalık dağıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kesk Hakkari Şubesi Kobani Katliamını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement