Çin, Kıbrıs'ta müzakerelerin yeniden başlamasından memnun olduklarını ifade ederek, Kıbrıs sorununun çözümündeki barışçıl çabalara destek vereceklerini açıkladı.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, Kıbrıs'ta müzakerelerin tekrar başlamasının süreç açısından "olumlu bir ilerleme" olduğunu söyledi.
Çin'in, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası toplumun çabalarını takdirle karşıladığını belirten Hua, herhangi bir çözüm taslağının Kıbrıs'taki Türk ve Rum toplumlarının çıkarına olması gerektiğini kaydetti.
Hua, Kıbrıs sorununun BM kararları doğrultusunda adil bir şekilde çözülmesini desteklediklerini ve çözüme katkı sağlayacak barışçıl tüm çabaları destek verecekleri vaadinde bulundu. - Pekin
Son Dakika › Güncel › Kıbrıs'ta Müzakerelerin Yeniden Başlaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?