Kılıçdaroğlu: İhsanoğlu'na Karşu Bu Ön Yargı Neden? - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: İhsanoğlu'na Karşu Bu Ön Yargı Neden?

Kılıçdaroğlu: İhsanoğlu\'na Karşu Bu Ön Yargı Neden?

Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu ile ilgili ön yargılar olduğunu savunarak, "Mısır El-Ezher Üniversitesi'nde çalışmışsa kesin şeriatçıdır" denmesini eleştirdi.

27.06.2014 23:16  Güncelleme: 00:17

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " Ekmeleddin İhsanoğlu, İKÖ'de ve Mısır El-Ezher Üniversitesi'nde çalışmışsa kesin şeriatçıdır." deniyor. Bu ön yargı neden? Adam kimya okumuş, bilim tarihçisi" diye tepki gösterdi.

KILIÇDAROĞLU ALMANYA'DA KÜLTÜR BULUŞMASI ETKİNLİĞİNE KATILDI

Kılıçdaroğlu, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiği Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Avrupalı Türklere tanıtmak için geldiği Almanya'nın Neuss şehrinde, "Anadolu İnanç ve Kültür Buluşması" etkinliğine katıldı.

Türkiye'nin 30-40 yıl boyunca başörtüsü meselesinde "birbirini yediğini" söyleyen Kılıçdaroğlu, "O takacak, bu takmayacak, bir gelişime sizin engel olmanız mümkün mü? Elin oğlu uzaya gidiyor, biz başörtüsüyle uğraşıyoruz" dedi.

"DİNİN KURALLARI DEĞİŞMEZ AMA SİYASETİN KURALLARI DEĞİŞİR"

"Sosyal bilimlerde dün doğru dediklerimiz bugün yanlış çıkabiliyor, dinin kuralları değişmez ama siyasetin kuralları değişir" diyen Kılıçdaroğlu, "Kısır tartışmalara girmeyin, bizde her gün kavga var. Türkiye, bu kavgadan çıkıp, çağdaş uygarlığa dönmeli. Çözüm yasalarla değil, zihniyet değişimi ile mümkün" ifadelerini kullandı.

"300 BİN KİŞİYE BİR MİLLETVEKİLİ OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Yurt dışında yaşayan vatandaşların kendi milletvekillerini seçip Ankara'ya göndermesini istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Önümüzdeki dönem bunu Meclis'e sunacağız. Burada yaşayan insanlar, kendi sorunlarını parlamentoda dile getirmeli. 300 bin kişiye bir milletvekili olması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk kez vatandaşların oy kullanacaklarını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanının ahlaklı olması lazım. Cumhurbaşkanının vatana ihanet hariç hiçbir sorumluluğu yoktur. Cumhurbaşkanı adayının bir partiden olması doğru değil, anayasada tarafsızlık ilkesi var. Ettiği yemin de bunun üzerinedir. Bir cumhurbaşkanı adayı belirledik. Atatürkçü Düşünce Derneği'nden gelen arkadaşımız eleştirdi. Saygı duydum. Şöyle düşünmemiz lazım. Türkiye'nin şartlarını düşünelim. Kadın-erkek eşitliğine, hukukun üstünlüğüne, AB'ye tam üye hedefine inanıyor muyuz? Geçmişi temiz olan birinin cumhurbaşkanı olmasını istiyor muyuz? Bu ortak paydalardan birisi eksikse sorun vardır. Biz bu ortak paydalardan hareket ederek geldik. Adı 'büyük uzlaşma'. Büyük uzlaşma ile seçiyoruz. 'Gidin şuna ya da buna verin' demiyorum. Hangisine inanmışsanız ona oyunuzu kullanırsınız. Cumhurbaşkanı sizin oylarınızla belirlenecek. Kararınızı ona göre verin. Sorumlu bir yurttaş olarak sandığa gidersek konuşmaya hakkımız vardır. Oy vermeyip konuşmak olmaz."

"İNSANLARI OKUMAK VE TANIMAK GEREK"

Kılıçdaroğlu, insanları okumak ve tanımak gerektiğini, ortak payda varsa siyasetin uzlaşma sanatı olduğunu, uzlaşılamaz ise bunun demokrasi değil, dayatma olacağını belirterek, "Ekmeleddin İhsanoğlu, İKÖ'de ve Mısır El-Ezher Üniversitesi'nde çalışmışsa kesin şeriatçıdır." deniyor. Bu ön yargı neden? Adam kimya okumuş, bilim tarihçisi" dedi.

Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk'ün 76 milyon vatandaşın ortak paydası olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Görkemli bir tarih yazmış, ağır bedeller ödemiştir. Ortadoğu'ya bakın, Atatürk'ün büyüklüğünü görün. Biz dünya ile savaşıp, İsviçre'den Medeni Kanunu alarak uygar dünyayı örnek aldık. AB bizi alır veya almaz, AB'nin bütün standartlarını Türkiye'de uygulamayı hedefliyoruz. Ahlaklıysanız ve kul hakkı yemiyorsanız dünyanın en iyi insanısınız" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: İhsanoğlu'na Karşu Bu Ön Yargı Neden? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • NEDEN: NEDENMİ? KRALİÇE'NİN GÖZDESİ OLAN BİR YETERLİ NEDEN DEĞİLMİ? YA SİZİN BU HÜKÜMETE HUSUMETİNİZ NEDEN? 8 5 Yanıtla
  • BADEM BIYIKLI: Da Ondan. 5 4 Yanıtla
    emirhan yilmaz: Ey chp sana soruyorum 77 milyonluk turkiye cumhuriyetinde hicmi adam kakmadida sen gidip ulke disindan kemal dervis olunun majestesini bu vatana cumhurbaskani adayi yapiyorsun 1on yargi bu daha cok on yargi var bilki havani alicaksin 0 0 emirhan yilmaz: Ey chp sana soruyorum 77 milyonluk turkiye cumhuriyetinde hicmi adam kakmadida sen gidip ulke disindan kemal dervis olunun majestesini bu vatana cumhurbaskani adayi yapiyorsun 1on yargi bu daha cok on yargi var bilki havani alicaksin 0 0
  • CHP Lİ: OLMADI KEMAL BEY HİÇ OLMADI İÇİMİZE SİNMEDİ 4 3 Yanıtla
  • Seçmen: Hiç kimseye sormadan SEÇİN diye dayatırsanız kendi vekillerinizin haberi yok, misal sayın Muharrem ince TV den öğrendim diyor, kendi seçmeninize saygısızlık olmaz mı? 6 1 Yanıtla
  • CEMAL: HALEN AKP CHP KAVGASINDASINIZ HALEN TÜRKİYE İYİ YOLDA DİYENLER VAR HALEN BİRBİRİNİZİ YEME PEŞİNDESİNİZ DAHA AYIN 22 SİNDE İZMİR FUAR ACIK HAVADA SÖZDE BDPLİLERİN MÜZİK ORGANİZASYONU VARDI ADAMLAR NELER YAPTILAR? PKK YAZAN TİŞÖRTLER GİYDİLER PKK DİYE BAĞIRDILAR APO POSTERLERİ ACTILAR HİÇMİ DOKUNMUYOR SİZLERE BUNLAR? AKP İZİN VERMESE YAPABİLİR Mİ BUNLAR BUNLARI..ALLAH KORKUNUZ OLSUN 5 1 Yanıtla
  • İzmirli: Kendi seçmenine sor neden diye. 4 1 Yanıtla
  • BOZKURT: ALLAH SİZE AKIL VERSİN YA...İNSAN ÜSTÜ YARATIKLAR BU CHP LİLER.ADAM MÜSLÜMAN ,DİNE YAKIN,NAMAZDA KILIYORDUR,HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ ALKOL ALMIYORDUR.ŞU KADARCIK ÖZELLİKLER BİLE YAN YANA GELMENİZE ENGEL TEŞKİL EDER.GERÇEK SÖYLÜYORUM BÖYLE REZİL BİR PARTİ YOKTUR.OKULLARDA BİLE DİN DERSİNİ(PEYGAMBERİMİZİN HAYATI)KALDIRMAK İSTİYORLAR. 4 1 Yanıtla
    BOZKURT: DEVAMI:NEYMİŞ EFENDİM LAİKLİK İLKESİNE UYMUYORMUŞ,KÜÇÜK YAŞTA ÇOCUKLARIN KAFASI KARIŞIYORMUŞ.ERKEK GİBİ AÇIK AÇIK HAYKIRSANA KAFANDAN GEÇENİ:BİZ TÜRKİYEDE ATEİSTLERİN YETİŞMESİNİ İSTİYORUZ YAŞAYANLARIN PEYGAMBERİMİZDEN VE ALLHTAN HABERİ OLMASIN.BİZE BENZESİNLER BU ÜLKEYİ BİZ YÖNETELİM.BENCE BU İŞİN ÇÖZÜMÜ NE BİLİYORMUSUNUZ BOL BOL ÇOCUK YAPIN AMA İŞİN TERS TARAFI HER DOĞAN İSLAM FITRATIYLA DOĞAR. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement