Kılıçdaroğlu, Konferansa Katıldı - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu, Konferansa Katıldı

Kılıçdaroğlu, Konferansa Katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni sol hareketler, küreselleşme ve toplumsal mücadeleler, felsefenin politik konumu, düşüncenin arayışı ve isyan kavramının ele alındığı konferansta din...

12.10.2013 20:12

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Küreselleşme ve Yeni Sol" konferansına katıldı.

Bakırköy Belediyesi'nce, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve yeni sol hareketler, küreselleşme ve toplumsal mücadeleler, felsefenin politik konumu, düşüncenin arayışı ve isyan kavramının ele alındığı "Küreselleşme ve Yeni Sol" konferansında, ünlü felsefeciler Slavoj Zizek ve Alain Badiou konuşma yaptı.

Sözlerine, Gezi Parkı olaylarına atıfta bulunup, "Yaşasın Türkiye hareketi" diyerek başlayan Badiou, Türkiye'de İslami kapitalizm gibi bir proje olduğunu belirterek, Gezi Parkı odaklı gelişmelerin bir bölümünün buna karşı isyan olduğunu savundu.

"Sizin hareketiniz aslında bir bakıma özgürleşme yolunda bir deneydir" diyen Badiou, alternatif yeni bir komünizm yaratılması gerektiğini söyledi.

Küreselleşmiş kapitalizme karşı olan, ama son 100 yıldaki gibi geçmişin yekpare devlet anlayışına geri dönmeyen bir uygulama olması gerektiğini belirten Badiou, "Her gerçek kitle hareketi bir bakıma komünist harekettir. Hareketinizi devam ettirmek bir yana yeni bir politik akım, yeni bir politik bakış açısı yaratmalısınız" şeklinde konuştu.

Konferansa yoğun katılım

Gençler tarafından yoğun ilgi gösterilen konferans, salonun küçük olması nedeniyle kalabalık bir grup tarafından ayakta dinlenildi. Dışarıda oluşan uzun kuyruk nedeniyle sahnenin arka tarafı dinleyicilere açıldı. Salondakilerin büyük kısmı yerde oturarak konferansı dinledi.

Konferansta simultane çeviri sıkıntısı yaşanınca katılanlar tepki gösterdi. Fransızca çevri yapılamayınca Alain Badiou konuşmasına İngilizce devam etti.

Dinleyici olarak yer alan bazı gençler, Kılıçdaroğlu salona girdiğinde tepki gösterdi. Konferansın soru-cevap bölümünde de Kılıçdaroğlu'na tepki gösterildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu, Konferansa Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement