Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na Yönelik Sözleri - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na Yönelik Sözleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine tepkiler sürüyor.

06.04.2016 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine tepkiler sürüyor.

Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri, "iktidar olamayışın hezeyanı ve oluşturduğu psikolojik travmanın dışa vurumu" olarak değerlendirildi.

Kılıçdaroğlu'nun teröristlere "Arkadaşım" dediği, ülkenin saygın bir ferdi ve Bakanı Sema Ramazanoğlu'na karşı ise aynı hassasiyeti göstermediği belirtilen açıklamada, şu değerlendirmede bulunuldu:

"Siyasetin bir adabı bir de edebi vardır. Siyaset, 'her yol mübah' anlayışıyla yapılmaz. Hükümetin politikalarını, uygulamalarını eleştirebilirsiniz. Bu hem muhalefet partilerinin hem sivil toplum örgütlerinin hem de bütün vatandaşlarımızın hakkıdır. Ancak bunu yaparken, en basit ifadeyle adabı muaşeret dediğimiz görgü ve ahlak kurallarına ve üslubunuza dikkat etmemiz, başta insan olmamızın gereğidir. Siyasetin seviyesini aşağılara çekmek ve hele hele bir kadın bakan üzerinden bunu sürdürmek, kişilerin ancak kendi seviyelerini ortaya saçar."

Turbay: "İstifaya davet ediyoruz"

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay da yazılı açıklamasında, Kılıçdaroğlu'nun ifadelerinin ahlak ve edep dışı olduğunu belirtti.

Turbay, "Türk siyasi tarihine kapkara bir leke olarak geçen ahlak erozyonuna uğramış Kılıçdaroğlu'nun, utanç verici açıklamalarını pişkin pişkin savunmaya devam etmesi, yüzsüzlüğün resmidir. Kasetle genel başkan olan Kılıçdaroğlu'na en büyük tepkiyi, her daim kadın haklarını en önde savunan CHP'li kadınların göstermesini bekliyor ve kendisini istifaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Çetin: "Milli ve manevi değerleri hiçe saydı"

Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanları Koruma, Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği (YADER) Genel Başkanı Salih Çetin de Kılıçdaroğlu'nun, yaptığı açıklamayla toplumun milli ve manevi değerlerini hiçe saydığına işaret etti.

Terörle mücadelenin devam ettiğini, toplumun hassas bir dönemden geçtiğini, bu zorlu dönemde devlet ile dayanışma içerisinde olmak gerektiğini vurgulayan Çetin, "Sayın Bakanımıza yönelik bu şekilde ahlaksız ve edepsiz bir açıklama yapılması, terörün verdiği zararla eş değerdir." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na Yönelik Sözleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement