Kiliselerin kapıları Hatay'dan - Son Dakika
Güncel

Kiliselerin kapıları Hatay'dan

Kiliselerin kapıları Hatay\'dan

Küçük yaşlarda başladığı ahşap oymacılığında kendini her geçen gün geliştiren Ali Altun, yaptığı eserlerle dünyanın da dikkatini çekiyor.

23.02.2014 11:17

HALİT DEMİR - Küçük yaşlarda başladığı ahşap oymacılığında kendini her geçen gün geliştiren Ali Altun, yaptığı eserlerle dünyanın da dikkatini çekiyor. Altun, dünyanın farklı ülkelerinde bulunan kiliselerin kapılarını yapıyor.

Küçük yaşlardan beri ahşap oymacılığı yapan Ali Altun (55), iş yerinde ürettiği kapıları ABD, Nijerya, Almanya ve İngiltere'deki kiliselere satıyor.

Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukken gördüğü havari heykellerine ilgi duyduğunu, bunu da mesleğine yansıttığını söyledi.

Ahşap oymacılığına ilkokul çağlarında başladığını anlatan Altun, ilkokulu bitirdikten sonra işine daha çok sarıldığını belirtti.

Okulu bitirdikten sonra mesleğinde yeniliklere kapı açtığını ifade eden Altun, şöyle devam etti:

"Bazı mobilya firmalarının yaptığı yemek, oturma odası ve koltuk takımlarının üzerinde bulunan işlemeleri ben tasarlıyordum. Yaptığım çalışmalar farklı kesimlerin de dikkatini çekti. Ahşaba hayat vermek için kilise kapılarına bazı figürler yapmak istedim. Yaptığım tasarımlar tuttu. Daha sonra havari heykelleri yapmaya başladım. Birkaç kapı yaptıktan sonra çalışmalarım beğeni kazandı. Yoğun ilgi üzerine farklı tasarımlar yapmaya başladım. Ortodoks kilisesine Aziz Pierre'nin resminin bulunduğu bir kapı yapmıştım. ABD'den gelen bir heyet kiliseyi ziyaret ederken kapıyı fark ediyor ve çok beğeniyor. Benden, Güney Kaliforniya'da bulunan San Andrea Kilisesi için bir kapı istediler. Buraya da bir kapı yaptım, ardından kilisenin bütün kapılarını da yaptım."

Kilise kapıları sayesinde ününün dünya sınırlarını aştığını vurgulayan Altun, " Florida'dan kilise kapısı yapmam için teklif geldi. Kilise kapılarının yanında papaz koltuğu gibi kilisede bulunan değişik çalışmaları da yaptık. Bu çalışmalarımızı ABD, Almanya, Hollanda, İsviçre gibi birçok ülkeye gönderdik. Mesleğimizi farklı yerlere taşımaya çalışıyoruz" dedi.

- "Çok sayıda caminin de kapısını yaptık"

Kilise kaplılarının yanı sıra cami kapısı da yaptıklarını anlatan Altun, bunların da çok beğenildiğini ve yoğun talep geldiğini kaydetti.

Altun, yaptığı kilise ve cami kapıları sayesinde kentin adını tüm dünyada duyurarak tanıtımına katkı sağlamaya çalıştığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kiliselerin kapıları Hatay'dan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement