Kimse Yok mu Derneği, Sudan'da Yaraları Sarıyor - Son Dakika
Güncel

Kimse Yok mu Derneği, Sudan'da Yaraları Sarıyor

Kimse Yok mu Derneği, Sudan\'da Yaraları Sarıyor

Sel felaketi nedeniyle binlerce evin hasar gördüğü Sudan'ın başkenti Hartum'a giden Kimse Yok mu Derneği üyeleri, 300 çadır ile giysi ve gıda yardımını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı Derneğin, onarımını üstlendiği yetimhanede barınacak aynı zamanda hafız adayı da olan 200 çocuğa giysi yardımı yapıldı

29.08.2013 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SEFA MUTLU - Kimse Yok mu Derneği, sel felaketi nedeniyle binlerce evin hasar gördüğü Sudan'da yaraları sarmaya çalışıyor.

Hartum'da bir süre önce etkili olan sel nedeniyle evleri zarar gören ailelere yardım için bölgeye giden Kimse Yok mu Derneği gönüllüleri, öncelikle merkezi yönetimle irtibata geçerek, yardıma muhtaç lokasyonlar hakkında bilgi alıyor.

Yerel yardım kuruluşlarıyla da ortak çalışmalar yürüten dernek, acil yardıma ihtiyacı olan bölgelere ulaşmaya çalışıyor.

Hartum yakınındaki bölgede, selden etkilenen 300 aileye gıda ve çadır yardımı yapan Kimse Yok mu Derneği, 5 kamyonetteki yardım malzemesini, yerel yöneticilerin de yardımıyla kayıt altına alarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Sudanlı bakan eşlerinin öncülüğünde kurulan ve 10 yıldır faaliyet gösteren "Al-Birr and Tawasul Conducts" da Kimse Yok mu Derneği'nin faaliyetlerine katılarak, yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına katkıda bulundu. Afet bölgesinde, yıkılan toprak evler yeniden yapılıncaya kadar, aileler dernek tarafından dağıtılan çadırlarda kalacak.

Hafız adayı 200 çocuğun kalacağı yetimhane onarılıyor

Başkent Hartum'a birkaç uzaklıkta bulunan ve imkansızlıklar yüzünden hizmet verilemeyen yetimhaneyle ilgili Sudanlı yetkililerle görüşen Kimse Yok mu Derneği üyeleri, buranın onarımı için de çalışma başlattı.

Dernek personeli ve gönüllüler, son durumu görmek ve Türkiye'den gönderilen yardımları ulaştırmak için yetimhaneyi ziyaret etti.

Ziyaret esnasında şarkıcı Nihat Doğan'ın da katıldığı etkinlikte, burada barınacak, aynı zamanda hafız adayı da olan 200 çocuğa, giysi yardımı yapıldı. - Hartum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kimse Yok mu Derneği, Sudan'da Yaraları Sarıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement