SEMERKANT - Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, Macaristan Başbakanı Orban ile görüştü - Son Dakika
Güncel

SEMERKANT - Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, Macaristan Başbakanı Orban ile görüştü

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türk Devlet Teşkilatları 9'uncu Zirvesi'ne katılmak üzere bulunduğu Özbekistan'da, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüştü.

10.11.2022 20:05  Güncelleme: 22:14

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türk Devlet Teşkilatları 9'uncu Zirvesi'ne katılmak üzere bulunduğu Özbekistan'da, Macaristan Başbakanı Viktor

Orban ile görüştü.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Caparov'un, Orban ile Semerkant'ta yaptığı görüşmede, Kırgızistan-Macaristan arasında ulaşım, ticaret, ekonomik, kültürel ve insani alanlarda işbirliği konularının ele alındığı aktarıldı.

Kardeş ülke ve stratejik ortak olan Macaristan ile işbirliğini son derece takdir ettiğini belirten Caparov, Orban'ı ve Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak'ı ülkesine davet etti.

Caparov, iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin güçlendiğini kaydederken, Kırgız öğrencilerin Budapeşte'deki eğitimi için oluşturulan koşullar nedeniyle Macar tarafına teşekkür etti.

Orban da şu anda en üst düzeyde karşılıklı ziyaretlerin değerlendirildiğini vurgulayarak, liderlerin yüz yüze görüşmelerinin, ikili ilişkilerin gelişmesine iyi bir ivme kazandırdığını söyledi.

Kırgızistan ve Macaristan'ın ortak tarihi köklere sahip kardeş ülkeler olduğuna dikkati çeken Orban, Macar tarafının Kırgızistan'a yatırım yapma konusundaki ilgisini dile getirdi.

Viktor Orban, ekonomik işbirliği için büyük fırsatların bulunduğunu belirterek, iki ülke arasında doğrudan uçak seferlerinin düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

SEMERKANT - Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, Macaristan Başbakanı Orban ile görüştü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel SEMERKANT - Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, Macaristan Başbakanı Orban ile görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement