Kırkpınar Güreşlerinin Yapıldığı Er Meydanı - Son Dakika
Güncel

Kırkpınar Güreşlerinin Yapıldığı Er Meydanı

Kırkpınar Güreşlerinin Yapıldığı Er Meydanı

Belediye Başkanı Sedefçi: "Gerekli desteğin bulunması halinde Er Meydanı’nın içinde bulunduğu tesisi yıkıp, tarihi mekana uygun bir tesis yapılabilir"

07.11.2013 15:58

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Gerekli desteğin bulunması halinde Er Meydanı'nın içinde bulunduğu tesisi yıkıp, tarihi mekana uygun bir tesis yapılabilir" dedi.

Sedefçi, belediyede düzenlediği basın toplantısında, Edirne Valisi Hasan Duruer'in, "Er Meydanı'nın taşınması önerisi"nin sorulması üzerinde, Sarayiçi ile Kırkpınar'ın özdeşleştiğini söyledi.

Er Meydanı'nın taşınması düşüncesinin doğru olmadığını ancak betonarme tesisin Sarayiçi'ne yakışmadığına katıldığını ifade eden Sedefçi, şöyle konuştu:

"Sarayiçi ve Kırkpınar artık birbirleriyle özdeşleşmişler. Sarayiçi Kırkpınar'sız, Kırkpınar Sarayiçi'siz olmaz. Sarayiçi Balkan Savaşları'nda şehitler verdiğimiz kutsal bir yer, padişahların oturduğu yer, adı üstünde Sarayiçi. Vali beyin düşüncesine saygı duymakla, Er Meydanı'nın başka yere taşınması önerisini yanlış buluyorum. Vali beye şu anlamda katılıyorum, o tesis Sarayiçi'ne yakışmıyor, rahatsız edici duruyor. Keşke ahşap kaplamalı olsaydı. Biliyorsunuz bu stadyumun yarısını biz yaptık ama göreve geldiğimizde başlanmış bir projeyi devam ettirdik."

Sedefçi, seçimlerden sonra görevine devam edeceğini ileri sürdü.

Yeniden seçildiğinde Edirne için güzel işler yapmaya devam edeceğini belirten Sedefçi, "Gerekli desteğin bulunması halinde Er Meydanı'nın içinde bulunduğu tesisi yıkıp, tarihi mekana uygun bir tesis yapılabilir" diye konuştu.

Çöp imha tesisi

Sedefçi, Edirne Belediyesi çöp imha tesisinin ihalesinin ay sonunda yapılacağını söyledi.

Bazı siyasetçilerin çöp tesisleriyle ilgili ulusal televizyon kanallarına "ısmarlama" haber yaptırdığını ileri süren Sedefçi, şöyle devam etti:

"2004 yılında Tayakadın, Eskikadın köylerinde yer bulmuş o zamanki Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan'ın başkanlığındaki komisyonuna sunmuştuk. Sarıaslan ve komisyon önce onay verdi bir gün sonra 'O araziler 1. dereceden tarım arazileri' dediler. İşimizi engellediler. Biz de bu engellemelerle 2008 yılına kadar geldik. Vali Mustafa Büyük zamanında, şimdiki bulduğumuz yeri sorduk, uygun görüldü, Milli Emlak'tan da geleceği düşünerek 30 dönüm daha arazi tahsis ettirdik.

Şu anda 90 dönümlük arazi bekliyor. Uzun süredir de inceleme araştırma ve raporlar konusunda ince eleyip sık dokuduk. Çünkü ihaleyi 29 yıllığına yapacağız, hata ya da eksik yapma şansım yok. Ben halkımdan hayır duası almak istiyorum. 29 Kasım'da ihalesini yapacağız."

Çöplüğün patlama riski taşıdığı söylentilerinin de kasti çıkarıldığını ifade eden Sedefçi, çöp toplama alanında 14 metan gazı bacasının olduğunu ve tıbbi atıkların da usulüne uygun olarak imha edildiğini belirtti.

Sedefçi, belediyeye ait bazı alanlardaki elektriklerin kesilmesine ilişkin de TREDAŞ'ın Edirne Belediyesinin elektrik borcuna ilişkin açıkladığı 2 milyon 900 bin liralık bedelin doğru olmadığını. belediyenin 960 bin lira borcu olduğunu kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırkpınar Güreşlerinin Yapıldığı Er Meydanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement