MUĞLA Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 ayrı ilçede 13 farklı projeyle kırsal kalkınmaya destek amacıyla hayata geçirilen 'Atölye Muğla Bir Projesi' kapsamında, Datça'da 'Yemek ve ambalaj tasarımı' atölyesine katılan gönüllüler, uygulamalı sepet yapımı eğitimi gördü.
Hızırşah Mahallesi Yeşil Bahçe Restoran'da gerçekleştirilen çalışmada, sepetçi ustası 67 yaşındaki Hasan Söyü, gençlere hayıt ağacı dallarından ve kargıdan, nasıl sepet örüleceğini gösterdi. Sepetçi ustasının çalışmasını büyük bir dikkatle izleyen gençler, sepet yapımının her aşamasını cep telefonları ve amatör kameralarıyla kaydetti. Sepet yapımının püf noktalarını 50 yıllık sepetçi ustası Hasan Söyü'den dinleyen gençler, bu sanatın yaşatılması için çaba göstereceklerini söyledi.
Projeye gönüllülerinden mimar 25 yaşındaki Engin Ergin, "Atölye Muğla 1, Muğla'nın 13 ilçesinde 13 farklı proje ile il genelinde kırsal kalkınmanın geliştirilmesini amaçlanıyor. Bütün atölyelerde Türkiye'nin her yerinden katılımcılar yer alıyor. Katılımcılar özellikle, mimar, endüstriyel tasarımcılar, iç mimarlar ve peyzaj mimarlarından oluşuyor. Her ilçede 5 er günlük çalışmalarla projeler yürütülecek. Datça'da 'Sepet' adı verilen atölyede, yemek ve ambalaj tasarımı konuları ele alınıyor" dedi. - Muğla
Son Dakika › Güncel › Kırsal Kalkınmaya Destek İçin Sepet Yapımı Eğitimi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?