Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde AFAD Eğitimi Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde AFAD Eğitimi Gerçekleştirildi

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde AFAD Eğitimi Gerçekleştirildi

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde öğrenci ve akademisyenlere yönelik AFAD eğitimi düzenlendi. Eğitimde, afetlerde gönüllülüğün önemi, afetler ile ilgili temel bilgiler, Türkiye'de meydana gelen afetler ve afet öncesi hazırlıklar gibi konular anlatıldı. Ayrıca, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında yapılan tatbikatlar ve AFAD ekibinin saha çalışmaları da öğrencilere aktarıldı.

05.01.2024 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde (KAEÜ) öğrenci ve akademisyenlere yönelik "Afet Farkındalığı ve AFAD" eğitimi gerçekleştirildi.

AFAD Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, KAEÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu'nda Kırşehir Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Ömer Bozkurt ve beraberindeki uzmanlar, afet yönetimi ve farkındalığını anlattı.

Eğitimde, afetlerde gönüllülüğün önemi, afetler ile ilgili temel bilgiler, Türkiye'de meydana gelen afetler, afet öncesi hazırlıklar, afet sırasında doğru davranışlar, afet sonrasında ilk saatler, afet ve acil durum çantası, afet ve acil durum planı, toplanma ve barınma alanları hakkında bilgi verildi.

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında paydaş kurumlar ile gerçekleştirilen tatbikatlar ve AFAD ekibinin saha çalışmalarının da anlatıldığı eğitimde, üniversite öğrencileri ve akademisyenlerin afetler hakkında bilgi sahibi olmaları ve bilinçlenmeleri sağlandı.

Eğitimin ardından üniversite bahçesinde AFAD araç ve ekipmanları öğrencilere tanıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde AFAD Eğitimi Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement