Kişiye Özel Sağlık Uygulamaları İle Btech Ege'de - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kişiye Özel Sağlık Uygulamaları İle Btech Ege'de

06.04.2015 14:41

Ege Üniversitesi EBİLTEM-Teknoloji Transfer Ofisi Toplantı Salonu'nda "BTech Innovation A.Ş.- Tematik Gün" etkinliği düzenlendi.

BTech Innovation Ar-Ge Yöneticisi Kuntay Aktaş,"Kişiye özel protezler üretmek için 3D teknolojiyle 2010 yılında bu işe başladık, 2013 yılına gelindiğinde BTech kuruldu. Hacettepe Teknokent'teyiz ve tedaviye dair hiçbir imkanı olmayan yerlere modelleme yaparak, hasar gören yerleri yeniden yapılandırıyoruz. Parçaların sadece dışını değil içini de tasarlıyoruz. Bu bize kişiye özel üretim yapmamızda yardımcı oluyor. Bu işlemleri her geçen zaman daha da hızlandırarak yapıyoruz. Örneğin sabah başladığımız bir modellemeyi akşam bitiriyoruz. Ameliyata girmeden bilgisayar ortamında her şeyi görebiliyoruz" dedi.

BTech Innovation; kişiye özel implantlar, kişiye özel sağlık uygulamaları, 3D teknolojiler, biyomalzemeler ve hologram-simülasyon konularında çalışmalar yapan bir teknoloji firması olarak tanınıyor. Trafik kazası, kanser ve yaralanma sebebiyle kaybedilen sert dokuyu birebir olarak taklit eden kişiye özel anatomik implantlar yanında ameliyat süreçlerini iyileştiren ve kısaltan cerrahi kılavuzlar firmanın ürünleri arasında yer alıyor.

Firmanın teknolojisi, Ar-Ge ve proje kapasitesi ile ilgili yaptığı sunumun ardından talep eden akademisyenler ile firma temsilcisi arasında görüşmeler gerçekleştirildi. Üç ortaktan oluşan firma daha çok üniversitelerle işbirliği içinde çalışıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kişiye Özel Sağlık Uygulamaları İle Btech Ege'de - Son Dakika


Advertisement