Kızılay'da İzinsiz Gösteri - Son Dakika
Güncel

Kızılay'da İzinsiz Gösteri

Kızılay\'da İzinsiz Gösteri

Gezi parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ü Kızılay'da ve Kurtuluş'ta anmak isteyen gruba polis müdahale etti.

01.06.2014 18:02

Gezi parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ethem SarısülükKızılay'da ve Kurtuluş'ta anmak isteyen gruba polis müdahale etti.

Ethem Sarısülük'ü anmak üzere Güvenpark'ta toplanan gruba polis tarafından "eylemlerinin yasal olmadığı" yönünde uyarıda bulunuldu. Sloganlarla karşılık verilmesi üzerine polis biber gazı kullanarak grubu dağıttı.

Daha sonra Ziya Gökalp Caddesi tarafından gelen ve aralarında Ethem Sarısülük'ün ailesi ve yakınlarının da bulunduğu bir grup Güvenpark'a gelerek Sarısülük'ün hayatını kaybettiği yere karanfiller bıraktı. Bu sırada Ethem Sarısülük'ün annesi polise tepki göstererek, "Oğlum ölümsüzdür. Ethem ölmedi" dedi.

Grup tarafından yapılan basın açıklamasında, "Ethem Sarısülük'ü anmak için buradayız. Ne yazık ki devlet terörü ve polis şiddetiyle karşı karşıyayız. Sokağı karıştıran devlettir, devletin kolluk kuvvetleridir" ifadeleri kullanıldı. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Öte yandan Kurtuluş'ta toplanan bir başka grubun yolu kapatmak istemesi üzerine, tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Bunun üzerine göstericiler ara sokaklara dağıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kızılay'da İzinsiz Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement