Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar Açıklaması

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar Açıklaması

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, çeşitli ziyaret ve incelemeler için geldiği Kayseri'de Vali Mevlüt Bilici'yi ziyaret etti.

10.03.2012 12:20

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, çeşitli ziyaret ve incelemeler için geldiği Kayseri'de Vali Mevlüt Bilici'yi ziyaret etti. Akar, burada yaptığı açıklamada, Van depreminde boşalan çadır stokların yeniden doldurulmaya çalışıldığını belirtti.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Çetin ile Türk Kızılayı Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç, Vali Mevlüt Bilici'yi makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, Boydak Grubu'nun yaptıracağı öğrenci evi ile Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karamercan'ın Türk Kızılayı şube binasının yapım işinin protokolü, Vali Mevlüt bilici tarafından imzalandı.

Van'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, "Van'daki faaliyetlerimiz devam ediyor. Çadır kent kaldırıldı ve 28 bin konteynırda 180 bin vatandaşımız yaşıyor. Sıcak yemek dağıtımı son buldu ve bundan sonra kuru erzak dağıtarak vatandaşların kendi yemeklerini kendilerinin pişirmesi sağlanıyor" dedi.

Akar, şirketler ve sivil toplum kuruluşlarının da katkıları ile rehabilitasyon çalışmalarının sürdüğünü, Kültür Bakanlığının katkıları ile de kültür çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Vatandaşlara psiko-sosyal desteğin de devam ettiğini aktaran Akar, "Van depremi sırasında en ücra köşedeki depomuzda bulunan çadırlar da kullanıldı. Bölgede kullanılan 80 bin çadırın bir kısmı tekrar rehabilite edilerek depomuza kaldırılacak. Van depremi sırasında boşalan çadır stoğumuzu doldurmaya çalışıyoruz. Bu nedenle

dikim hanelerimizde çift vardiya çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda 10 bin yeni konsepte uygun çadır ürettik. Bu çadırları AFAT Daire Başkanlığımız da beğendi" diye konuştu.

Akar, Van'daki çalışmaların ihtiyaç bitene kadar devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Ziyaret sonrasında Vali Mevlüt Bilici tarafından Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'a meşhur Yahyalı kilimi hediye edildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement