KO-MEK'ten İki Yerel Sergi Birden - Son Dakika
Güncel

KO-MEK'ten İki Yerel Sergi Birden

KO-MEK\'ten İki Yerel Sergi Birden

KO-MEK Mehmet Ali Paşa ve İlimtepe yerel sergileri açıldı.

24.05.2013 10:17  Güncelleme: 10:19

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), Mehmet Ali Paşa ve İlimtepe yılsonu yerel sergileri açıldı. Mehmet Ali Paşa KO-MEK kurs merkezi ve İlimtepe KO-MEK Kurs Merkezi kursiyerlerinin yıl boyunca hazırlamış oldukları el emeği göz nuru eserler büyük bir heyecanla sergilendi.

KO-MEK AÇILIŞLARINA KATILIM YOĞUN

Mehmet Ali Paşa KO-MEK'in yerel sergi açılışına, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, Ak Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tuncel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım katılırken İlimtepe KO-MEK'in yerel sergisine ise Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hurşit Ekinci, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım, KO-MEK Bölge Sorumluları, yöneticiler, usta öğreticiler kursiyerler katılırken bölge halkı da yoğun ilgi gösterdi.

ESERLERDE DUYGULAR VE EMEKLER VAR

Açılışta konuşma yapan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, KO-MEK kursiyerlerinin yine muhteşem eserler ortaya koyduğuna inandığını söyledi. Doğan, ''Sergideki ürünlerde kursiyerlerin anıları, duyguları ve emekleri var. Tüm kursiyerleri tebrik ediyorum'' dedi.

KO-MEK'TEN GÜZEL İŞLER

Açılışa katılan İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, KO-MEK kurslarında çok güzel işler ortaya çıkarıldığını belirterek tüm kursiyerleri kutladı. Mehmet Ali Paşa Mahalle Muhtarı Mehmet Kanpara ise KO-MEK'e yazdığı şiir ile kursiyerlerden büyük alkış aldı.

KO-MEK'LE EĞİTİMLENELİM

İlimtepe kurs merkezi açılışında konuşma yapan Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hurşit Ekinci ise KO-MEK kurslarının eğitime büyük katkı sağladığını bildirdi. Ekinci kursiyerlere seslenerek, ''Yarının dünyasını gelin beraber kuralım eğitimli olalım. Sizler eğitimli olursanız çocuklarınızı da bilgili yetiştirirsiniz' 'diyerek tüm kursiyerleri kutladığını söyledi.

DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR EĞİTİM ŞART

Açılışlarda konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım, ''İnsanlarımızın bu kurslara verdiği değer ile büyüyoruz. Öğrenmenin yaşı yoktur ve insanlar doğumundan ölüme kadar eğitim alarak kendisini geliştirmesi gerekir. Bu kurslarda kendini geliştiren meslek öğrenen ve bu gün sergilerde takdir edilecek ürünler ortaya koyan tüm kursiyerlerimizi kutlarım'' şeklinde konuştu.

KO-MEK'TE HASTALIĞIMDAN KURTULDUM

Mehmet Ali Paşa KO-MEK yerel sergi açılışında tüm kursiyerler adına bir konuşma yapan Gülten Başaran, kızının astım hastası olduğunu ve üzüntüden kendisinin de panik atak hastası olduğunu söyledi. Başaran, "Yedi yıldır KO-MEK kurslarına devam ediyorum. Çevremdeki insanlara da gözüm görene kadar kurslara katılacağımı söylüyorum. Buradaki aile ortamı, aldığım eğitimler ve bu gün hangi işi yapsam düşüncesiyle hastalığımı da unuttum. Bizlere bu imkanı sunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na çok teşekkür ediyorum'' dedi.

EMEKLİLİĞİN KEYFİ KO-MEK'TE YAŞANIR

İlimtepe KO-MEK Kurs Merkezi açılışında tüm kursiyerler adına bir konuşma yapan kursiyer Kadriye Ayşe Özer de emekli olduktan sonra KO-MEK Kurslarına yazıldığı ve birçok farklı branşta eğitim aldığını söyledi. Kurslar sayesinde emekliliğin getirdiği sıkıntıların hiç biriyle karşılaşmadığını ifade ederek Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkürlerini bildirdi.

HEP BİRLİKTE AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİLER

Konuşmaların ardından protokol ve kursiyerler kurdele keserek sergi açılışlarını gerçekleştirdiler. Mehmet Ali Paşa KO-MEK kurs merkezinin Ahşap Boyama kursiyerleri 3 boyutlu kağıt rölyeften yaptıkları muhteşem tabloyu KO-MEK hatırası olarak Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım'a takdim ettiler. Görenlerin hayran kalacakları birbirinden güzel el emeği ürünlerin görücüye çıktığı sergiler tüm hızıyla devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel KO-MEK'ten İki Yerel Sergi Birden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement