KO-MEK'ten Muhteşem Genel Sergi Açılışı - Son Dakika
Güncel

KO-MEK'ten Muhteşem Genel Sergi Açılışı

KO-MEK\'ten Muhteşem Genel Sergi Açılışı

KO-MEK 8. Genel Sergisi açılışını Kocaeli Fuarı Güneş Sahnesinde açtı.

02.06.2012 13:28

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) 8. Genel Sergisi Fuar içi Güneş Sahnesi'nde açıldı. Her yıl geleneksel olarak şölen havasında düzenlenen KO-MEK genel sergisi, Vali Yardımcısı Mustafa Guni ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun katılımıyla açılışı yapıldı.

GENEL SERGİYE YOĞUN İLGİ

KO-MEK 8. Genel Sergisine, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı Mustafa Guni, Kocaeli Ak Parti İlçe Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Ömer Polat ve Nermin Tol, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan, Kocaeli Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Oya Tuncel, KO-MEK yöneticileri, kursiyerler ve Kocaeli halkının yoğun katılımıyla sergi açılış töreni yapıldı.

ŞÖLEN GİBİ GENEL SERGİ AÇILIŞI

Protokol konuşmaları öncesinde tam bir şölen havası vardı. İlk olarak sahneye KO-MEK kursiyerleri çıktı. Kursiyerler seslendirdikleri birbirinden güzel parçalarla ziyaretçileri coşturdu. Ardından KO-MEK çalışanları ve kursiyerlerinden oluşturulan halk oyunları ekibi Trakya Yöresine ait oyunları ile herkesten alkış aldılar. Son olarak Marmara Bölgesi Halk Oyunları yarışmasında birincilik alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Artvin Yöresine ait oyunları ile ziyaretçilere güzel bir oyun sergilediler.

DÜNYA'DA SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ

KO-MEK 8. Genel Sergisi açılışında konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, eğitimin her insanın hayatının odak noktası olmasını söyledi. Başkan Karaosmanoğlu. '' Kendimizi yenileyeceğiz. Bilgi ve birikimimiz yeterli, tamam demeyeceğiz. Eğitimi hayatımızın her anında odak noktamız yapacağız. Bunları yaparsak dünya da söz sahibi ülkelerden biri olabiliriz'' dedi. Karaosmanoğlu, KO-MEK eğitimlerinin başarılı olduğunu belirterek, '' KO-MEK kurslarımız aile ortamının yanı sıra artık ailelerin bütün bireyleri gelip eğitim alıyor. Kaliteli eğitimlerimiz, aile ortamımız sayesinde sekiz yılda 250 bin sayısına ulaştık. Siz dantelinize emek verirken nasıl titiz davranıyorsanız, bizde sizin bize verdiğiniz görevi aynı titizlikle yerine getiriyoruz. Kocaeli'nin dört bir köşesini nakış işler gibi işliyoruz'' dedi.

VALİ YARDIMCISI GUNİ'DEN TEŞEKKÜR

KO-MEK Genel Sergi açılışına katılan Vali Yardımcısı Mustafa Guni konuşmasında, '' günümüzde kalkınmanın, ilerlemenin tek yolu eğitimdir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne sadece bu yıl 140 ayrı branşta yaklaşık 50 bin kursiyere eğitim verdikleri için teşekkür ediyorum. Umuyorum ki hükümetimizin 2023 yılı hedefinde KO-MEK'in mezunları Milyonları bulcaktır. Bu imkanların Kocaeli Halkına ulaşmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür ediyorum ''dedi.

AİLECE KO-MEK'TE EĞİTİM ALDILAR

Kandıra KO-MEK Kurs Merkezinde eğitim alan Öztürk Ailesi'nin Babası Ali Öztürk tüm kursiyerler adına bir konuşma yaptı. Ali Öztürk, '' Türk toplumunun çağın gereği modern teknolojiye ayak uydurup kendimizi hiç durmadan eğitmeliyiz. Bu yüzden ben KO-MEK'te bilgisayar kullanımı, ingilizce ve diksiyon kurslarına katılıyorum. Benimle beraber eşim ve gelinim mefruşat, oğlum bilgisayar bakım ve onarımı, kızlarım ise bilgisayar kurslarına katılıyor. Bu eğitimler bizim kendimize olan güven duygumuzu, cesaretimizi ve eğitim seviyemizi yükseltti''dedi. KO-MEK kursiyeri Öztürk konuşmasını bizlere bu imkanları sunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na tüm kursiyerler adına teşekkür ederek bitirdi.

HEP BİRLİKTE SERGİ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİLER

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı Mustafa Guni, Kocaeli Ak Parti İlçe Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, protokol üyeleri konuklarla birlikte kurdelayı keserek sergi açılışını gerçekleştirdiler. Sergide yer alan eserleri tek tek inceleyen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ve Vali Yardımcısı Mustafa Guni, el emeği göz nuru ürünleri hayata geçiren kursiyerleri ve onları yetiştiren eğitmenlerini kutladı.

SERGİ ÜÇ GÜN AÇIK OLACAK

KO-MEK 8. Genel Sergisinde Resimden El Nakışlarına, Cam-Seramik Süslemeden Gazaltı Kaynakçılığına, Fotoğrafçılıktan Kaat'ı sanatına kadar 1.474 parça eser yer alıyor. Kocaeli Kültür ve Eğlence Fuarı Güneş sahnesinde olan sergiyi 3 Haziran Pazar saat 23.00 kadar ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel KO-MEK'ten Muhteşem Genel Sergi Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement