Kocaeli - Açlık Grevi Başlatan Üniversitelilerin Çadırına Polis Müdehalesi - Son Dakika
Güncel

Kocaeli - Açlık Grevi Başlatan Üniversitelilerin Çadırına Polis Müdehalesi

Kocaeli - Açlık Grevi Başlatan Üniversitelilerin Çadırına Polis Müdehalesi

İzmit'te Gençlik Federasyonu Üyesi 10 Üniversite Öğrencisi Ferhat Tüzer Ve Berna Yılmaz'ın Bir Yıldır Cezaevinde Bulunmalarını Protesto Etmek İçin Açlık Grevi Başlattı

21.03.2011 21:41

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl Mart ayında İstanbul'daki Roman Çalıştayı'na katıldığı sırada konuşma yaparken parasız eğitimle ilgili pankart açtıkları için gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Ferhat Tüzer ile Berna Yılmaz'ın hala cezaevinde bulunmasını protesto etmek için İzmit'de açlık grevi başlatan öğrencilerin çadırları, polis ve zabıta ekiplerince kaldırılınca gerginlik yaşandı. Polise direnen 8 öğrenci gözaltına alındı.

İzmit'te Sabri Yalım Parkı'nda Gençlik Federasyonu üyesi 10 üniversite öğrencisi Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz'ın bir yıldır cezaevinde bulunmalarını protesto etmek için açlık grevi başlattı. İzmit'te protesto gösterilerinin yapıldığı Sabri Yalım Parkı'nda öğrenciler çadır kurdu. Ancak çadırı önce belediye zabıtaları kaldırdı. Bu kez öğrenciler daha küçük bir çadır kurdu. Onu da olay yerine zabıtalarla birlikte gelen polis kaldırdı. Polisler kendilerine bir kısmı açlık grevine katılan, bir kısmı da onları desteğe gelen 8 öğrenciyi gözaltına aldı. Grup adına konuşan bir öğrenci zabıta ve polisin çadırları yağmaladığını iddia etti. Açıklama sırasında öğrenciler sık sık "Baskılar bizi yıldıramaz', "Faşizme karşı omuz omuza" şeklinde sloganlar atıldı. Bu arada CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya da olayları öğrenince Sabri Yalım Parkı'na gelerek öğrencilere destek verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli - Açlık Grevi Başlatan Üniversitelilerin Çadırına Polis Müdehalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement