Kocaeli'nde Yanlış Malzeme Kullanılan Mağazanın Çatısı Çöktü - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'nde Yanlış Malzeme Kullanılan Mağazanın Çatısı Çöktü

Kocaeli\'nde Yanlış Malzeme Kullanılan Mağazanın Çatısı Çöktü

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren bir mağazanın asma çatısı çöktü.

19.07.2012 16:15

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren bir mağazanın asma çatısı çöktü. İş yeri sahipleri ve çalışanlar, çatı düşmeden saniyeler önce kendilerini dışarı attı.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nin girişinde yaklaşık 3 ay önce açılan Mavi Ötesi isimli mağazanın asma çatısı çöktü. Yapım hatasından kaynaklandığı iddia edilen kazada şans eseri ölen ya da yararlanan olmazken, maddi kaybın büyük olduğu öğrenildi.

Kendilerini son anda dışarı attıklarını söyleyen İsmail Özkan, "İş saatleri içerisinde çatıdan sesler geldiğini fark ettik. Ben hemen yan tarafta bulunan bir mimar arkadaşı çağırarak sebebini öğrenmek istedim. Mimar arkadaş çatının çökmek üzere olduğunu ve hemen orayı terk etmemiz gerektiğini söyledi. 10-15 saniye geçmeden iş yerinin çatısı büyük bir gürültü ile çöktü. Ben, eşim ve çalışanlar kendimizi zor dışarı attık. Mal kaybının yanı sıra canımızdan bile olabilirdik" diye konuştu.

Yaşanan talihsiz olayın asma çatıyı yapan firmanın yanlış malzeme kullanmasından dolayı gerçekleştiğini öne süren İsmail Özkan, "Çökme sırasında yanımızda olan mimar arkadaş, çatı yapımında kullanılan dübelleri görünce şok oldu. Yine mimar arkadaşımız üçlük diye tabir edilen plastik dübellerin fotoğraf asmak için anca kullanılabileceğini ve kullanılması gereken malzemenin çelik dübel olması gerektiğini söyledi. Ben çok merak ediyorum üç kuruş kar etmek için bu dübelleri kullananlar insan yaşamına hiç mi önem vermiyor?" şeklinde sitemde bulundu.

Bölgeye daha yeni geldiklerini ve yaptıkları yatırımdan çok büyük beklentileri olduğunu söyleten Özkan, "Yaklaşık 500 bin TL gibi bir zarara girdik. Bu göçük altında kalan malzemeler ne satılabilir ne de kuru temizleme tarafından temizlenebilir. Bunun dışında tam iş yapmayı düşündüğümüz bayram öncesinde böyle bir olayın yaşanmış olması bizi derinden yaraladı" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kocaeli'nde Yanlış Malzeme Kullanılan Mağazanın Çatısı Çöktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement