Kocaeli'nin Sebze Deposu Bayraktar'daki Seraları Sel Vurdu - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'nin Sebze Deposu Bayraktar'daki Seraları Sel Vurdu

Kocaeli\'nin Sebze Deposu Bayraktar\'daki Seraları Sel Vurdu

Kocaeli'nin sebze ve meyve deposu olarak bilinen Bayraktar Köyü'nde geçtiğimiz hafta yağan şiddetli yağışlar sera ve ekili alanlarda büyük hasara yolaçtı.

18.06.2015 10:55

Kocaeli'nin sebze ve meyve deposu olarak bilinen Bayraktar Köyü'nde geçtiğimiz hafta yağan şiddetli yağışlar sera ve ekili alanlarda büyük hasara yolaçtı. Hasar tespiti yaptırmalarına rağmen hala yeterli desteği alamadıklarını söyleyen Bayraktarlılar kendilerine sahip çıkılmasını istedi. Bazı köylüler ise, Bayraktar Köyü'nün CHP'li olması nedeniyle kendilerine yardım yapılmadığını ileri sürdü. Geçimini sebzecilikle sağlayan Bayraktar Köyü'nde yüzlerce sera bulunuyor. Ancak bu bölgede yağmur sularına karşı yeterli kanal ve drenaj sistemi olmadığından şiddetli yağışlarda araziyi su basıyor, seralar hasar görüyor. Geçtiğimiz hafta sonu yağan şiddetli yağışlar sonunda da domates, marul, biber, salatalık gibi ürünler yok oldu. Bakım yapılmadığı için kanalların tıkalı olması nedeniyle ekili alan ve seraların yanı sıra evler de su altında kaldı. Günlerdir Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespiti yaptığı Bayraktar'da köylüler zararlarının biran önce karşılanmasını isterken, bazı köylüler ise belediyenin kendileriyle ilgilenmediğini ileri sürdü.

Ürtecilerden Mine Acar köyde üç adet serası bulunduğunu, bunları sele karşı sigorta ettirmek istemesine rağmen sigortacıların 1,5 metrelik perde beton şartı koyulduğunu belirterek, "Sigortacıların isteğine göre perde beton yaptırsak, bu beton içinde sera olmaz. destek için belediyeye gittik, daha önce naylon yardımında bulunduklarını söyleyerek bizi geri çevirdiler. Biz, köyümüzün geneli CHP'li olduğu için yardım yapmadıklarını düşünüyoruz. Kaç gündür kepçe bekliyorum serama su gitmemesi için. 3 seramı su bastı ve yaklaşık 40 bin TL zararım var. Belediye sorunlarımıza çözüm bulmazsa mahkemeye başvuracağım." dedi.

Bu yıl Bayraktan Köyü'nde mahsul yetişmeyeceğini söyleyen köy sakinlerinden Asuman Kesmen da, "Burası Bayraktar köyü. Bu köy eğer buradaki ürünleri yetiştiremezse pazarda vatandaş sebze ve meyveyi pahalı fiyatlarla yer. Eğer bu hükümet, bu belediye bu köye yardım etmezse bu çiftçi ürünü yetiştiremeyecek. Sel göçertti bizi, verimi düştü ve bu yıl bayraktarda mahsul olmayacak. Yetkililerin biran önce sesimizi duymalarını istiyoruz. Bulunduğumuz köy genelde CHP'lidir. Bu yüzden hizmet alamadığımızı düşünüyoruz. Eşit hizmet bekliyoruz." diye konuştu.

Yetkililerin biran önce kendilerine sahip çıkması gerektiğini söyleyen köy sakinlerinden Ali Cevat Tomurdur ise 20 dönüm arazisi bulunduğunu belirterek, "Ben de zarar gördüm ama benden daha da mağdur olan köylüler var. Aşırı yağışlar seralarımıza ve içerisindeki mahsüle zarar verdi. Fakat köylü sahipsiz bırakıldı. Sorunlarımızı anlatmamıza rağmen belediye bizimle ilgilenmiyor. Arazilerde yetişen ürünlerle köylüler yaşamlarını sürdürüyor ve çocuklarını okutuyor Türk çiftçisi olarak mağduruz. Mazot yardımı alamıyoruz. Traktörümü çalıştırsam bir günde mazotu bitiriyor. Bir de üzerine seralarımızı su basınca ne yapacağımızı şaşırdık." dedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli'nin Sebze Deposu Bayraktar'daki Seraları Sel Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement