Kocaoğlu Paris Yolcusu - Son Dakika
Güncel

Kocaoğlu Paris Yolcusu

Kocaoğlu Paris Yolcusu

Başbakan Erdoğan tarafından eleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 14 Haziran'da yapılacak Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Kurulu'na katılacağını açıkladı.

09.06.2011 19:55

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonun sonrasında Paris'e EXPO 2020 adaylık başvurusu yapmaya gitmemeyi tercih eden ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından eleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 14 Haziran'da yapılacak Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Kurulu'na katılacağını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde toplanan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Oturum başkanlığını Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Başkanı Yılmaz Temizocak'ın yaptığı toplantıda bir açılış konuşması yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son toplantıdan bu yana yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi verdi. Geçtiğimiz aylarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'in EXPO 2020 adaylığını onayladığını anlatarak, "Valimiz ve diğer arkadaşlar gidip mektubu sundular. Biz de ayın 14'ünde BİE Genel Kurulu'na diğer arkadaşlarla beraber gidip sunum değil, ama İzmir'in tanıtımı için temenni niteliğinde bir değerlendirme yapacağız" dedi. Diğer yandan Paris'e gidecek EXPO heyetinde Vali Kıraç ve Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can ve programı elvermesi halinde İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın yer alacağı öğrenildi.

SEÇİM ÇALIŞMALARI BELEDİYE ÜZERİNDEN YAPILDI

Genel seçimlerin tansiyonunun yüksek geçtiğini söyleyen Kocaoğlu, "İzmir'de seçim büyükşehir belediyesinin etrafında geçti. O kadar uyarılarımıza rağmen, ne yaptıysak ne ettiysek, ağzımıza bant da yapıştırdıysak bizi sahaya çekmeye çalıştılar. Bunda her siyasi partinin payı var. Ama biz belli sorulara cevap verdiğimiz noktalarda bile kırmadan dökmeden, yapıcı yanıtlar vererek kentimizin, hemşehrilerimizin yararına olacak bir süreç yaşatmak için elimizden geleni yaptık. Her türlü desteği yaptık. İzmir'e yapılan bir operasyon sözkonusuydu. Seçimden sonra arkadaşlar itirazlarını yapacaklar. Çok değişik, enteresan bir süreç yaşıyoruz. Hala evraklar üzerinde kısıtlamalar var. Avukatlar sadece ifadelerden ve basında çıkan haberlerden savunma yapmak durumundalar. Seçimlerden sonra bunu tekrar değerlendireceğiz. Hukuk çerçevesinde mücadelemizi vereceğiz" değerlendirmesini yaptı.

ŞEYTAN KULAĞINA KURŞUN İYİ GİDİYORUZ

Dava süreçlerinden kaynaklı tekrar planlanan Yeni Kent Merkezi ve diğer projelerle ile ilgili son gelişmeler hakkında da bilgi veren Kocaoğlu, "Liman arkası, Salhane ve Turan bölgesinde planların sonuna gelindi. Şeytan kulağına kurşun şu anda iyi gidiyoruz. Planlarda bir sorun yaşamadık. Basında büyük grupların 100-150 milyon doların üzerinde projeler hazırladıklarını duyuyoruz. Bu bizi sevindiriyor. Kredi derecelendirme kuruluşlarının İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle ilgili son değerlendirmelerinde istikrarlı mali konumda olduğumuz ortaya çıktı. Göğsümüzü kabartan değerlendirmeler var. Kentin belirli bölgelerine seyir terasları tasarımı konusunda ciddi bir çalışma yaptık. Yol haritamızı belirledik. Vatandaşın tercihi konusunda detaylı bir kamuoyu araştırması yapıyoruz. Şartnameyi hazırlayıp bunu üniversiteler ile yapmak niyetindeyiz. İzmir'e yeni kimlik kazandırmak, İzmir halkının sokakta yaşama alışkanlığının niteliğini de yükseltmek istiyoruz. Üçkuyular- Halkapınar Tramvay Hattı için Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü'nden onay çıktı. Devlet Planlama Teşkilatı'nda başvurduk. Projesi zaten hazırdı. Kaynağı çıkar çıkmaz, ihaleye çıkacağız" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaoğlu Paris Yolcusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement