Kök Hücre Nakliyle İki Kanseri Birden Yendi - Son Dakika
Güncel

Kök Hücre Nakliyle İki Kanseri Birden Yendi

Kök Hücre Nakliyle İki Kanseri Birden Yendi

8 yıldır prostat kanseri nedeniyle kemoterapi tedavisi gören Şevket Cengiz, aynı zamanda kan kanserinin 'multiply miyelom' türüne yakalandı.

29.03.2012 15:58  Güncelleme: 22:54

Çeşitli hastanelerde yıllarca kemoterapi gören Cengiz, kan kanserinin tedavisi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Kemik İliği Nakli Merkezi'ne başvurdu. Yapılan testlerde Cengiz'in kök hücre nakliyle kan kanserini yenebileceği ortaya çıktı. Merkezde geçen ocak ayında kök hücre nakli yapıldı. Cengiz'in zamanla kan kanserinin geçtiği gözlemlenirken, kemoterapi gördüğü prostat kanserinden de kurtulduğu belirlendi. Yeni yapılan kök hücre naklinin iki kanseri yok ettiği tespit edildi. Sağlığına kavuşan Şevket Cengiz, hastaneden taburcu edildi.

Sağlığına kavuşan Cengiz, iki kanser nedeniyle çok eziyet çektiğini belirterek, Prostat nedeniyle neredeyse yürüyemez hale gelmiştim. Felç oldum, çok eziyet çektim. Kan kanserinin tedavisi için hastaneye geldim. Kök hücre nakli olduktan sonra kendimi çok iyi hissetmeye başladım. Şu an sağlık durumum çok iyi. Prostat için ayrı tedavi görecektim. Kemoterapi alacaktım. Nakil olduktan 1.5 ay sonra testler yapıldı ve çok iyi çıktı. İki kanseri de doktorlarımızın sayesinde yendim. Onlardan Allah razı olsun. Saçlarım dökülmüştü, yeniden çıkmaya başladı dedi.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Kemik İliği Nakli Merkezi görevlisi Doç. Dr. İsmail Sarı, Kemik İliği Nakli Merkezi'nin geçen yıl nisan ayında açıldığı ve 4 milyon liraya mal olduğunu söyledi. Merkezin şimdiye kadar 19 hastaya kök hücre nakli yaptığını ve başarının yüzde yüz olduğunu belirten Doç. Dr. Sarı, Merkezde 1 yoğun bakım olmak üzere 7 yatak kapasitesine sahibiz. Türkiye'de büyük şehirlerdeki üniversitelerde bulunan kemik iliği nakli ünitelerinden bazılarından fazladır. Bölgede en iyi merkez olma yolunda ilerliyoruz. Bölge illerin yanı sıra hatta İzmir'den bile hastalarımız var diye konuştu.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kök Hücre Nakliyle İki Kanseri Birden Yendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement