Köln'de İlber Ortaylı'ya Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Köln'de İlber Ortaylı'ya Yoğun İlgi

Köln\'de İlber Ortaylı\'ya Yoğun İlgi

Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın Köln Üniversitesinde, Osmanlı'dan Günümüze Türk- Alman İlişkileri başlıklı konferansına yoğun ilgi oldu.

29.11.2014 11:22  Güncelleme: 11:53

Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın Köln Üniversitesi'nde 'Osmanlı'dan günümüze Türk Alman ilişkileri' başlıklı konferansına yoğun ilgi oldu.

Almanya'nın Köln kentinde konferans veren Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Osmanlı'dan günümüze Türk Alman ilişkilerini anlattı. Ortaylı'nın Almanca olarak verdiği konferansta Köln Üniversitesi'nin amfisi doldu. Prof. Dr. Ortaylı'yı dinleyenler arasında Almanya'da yaşayan Türk kökenlilerin yanı sıra çok sayıda Alman öğrenci de vardı. Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı Türk- Alman dostluğunun yerini, Türkiye'de Alman, Almanya'da Türk karşıtlığına bıraktığını söyledi.

Prof. Dr. Ortaylı kendilerinin öğrenciliği döneminde Türk- Alman dostluğundan değil, Türk- Alman kardeşliğinden söz edildiğini kaydetti. 1. Dünya Savaşında Türk- Alman müttefikliği ve dayanışmasıyla ilgili örnekler veren Ortaylı, 'Öğrenciliğimizde bize en büyük düşman ülkeler olarak ise Rusya ve Avusturya anlatılıyordu. Almanya ise Türk- Alman kardeşliği ile anılırken, Avusturya'nın Alman İmparatorluğu'nun bir parçası olduğu unutuluyordu.' dedi. 2. Dünya savaşından sonra Türk- Alman ilişkilerinin daha da ileriye gittiğini anlatan Ortaylı, '1960'lı yılların başındaki iş gücü göçü ise ilişkilerin son aşamasıdır. Bu noktada Almanya ile Türkiye arasında çok yakın bağlar kurulmaya başlamıştır' şeklinde konuştu.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, konferansın sonunda da kitap imzalatmaya gelen ve kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köln'de İlber Ortaylı'ya Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement