Köln'de Meslek Eğitimi Alan Göçmen Gençler Arttı - Son Dakika
Güncel

Köln'de Meslek Eğitimi Alan Göçmen Gençler Arttı

Köln\'de Meslek Eğitimi Alan Göçmen Gençler Arttı

Köln'de düzenlenen bir toplantıda 8 yıldır yürütülen bir çalışmanın sonucunda meslek eğitimi alan gençlerin sayısında son yıllarda büyük bir artış olduğu belirtildi.

01.02.2012 22:56

Köln'de düzenlenen bir toplantıda 8 yıldır yürütülen bir çalışmanın sonucunda meslek eğitimi alan gençlerin sayısında son yıllarda büyük bir artış olduğu belirtildi.

Almanya'nın Köln kentinde 8 yıldır yürütülen bir çalışmanın sonucu olarak yüzde 2,5 olan göçmen kökenli gençlerin meslek eğitim yeri bulma oranının yüzde 33'e çıktığı açıklandı. Forum Volkshochschule Müzesi'nde yapılan toplantıda resmi dairelerde göçmen kökenlilerin işyeri bulmaları ve şehir idarelerinde daha fazla görev üstlenmeleri için yürütülen projenin sonuçları değerlendirildi. Toplantıya Köln Belediyesi Uyum Konseyi Başkanı Tayfun Keltek, Köln Belediyesi adına Guido Kahlen, Köln IHK Yöneticisi Gregor Berghausen, Köln Ticaret Odası'ndan Dr. Markus Eickhoff, meslek eğitimi uzmanları Monika Dierksmeier ile Helmut Wasserfuhr katıldı. WDR redaktörlerinden Helga Kirchner'in yönettiği toplantıda konuşan Tayfun Keltek şunları söyledi:

FEDERAL HÜKÜMET GÜNDEME ALDI

'Projenin ilk ayağı özellikle meslek eğitimi yapacak gençlerin arasında göçmen kökenlilerin olması için yaklaşık 8 yıldır yürüttüğümüz bir çalışmanın sonunda başlangıçta yüzde 2,5 olan oran yüzde 33'e kadar çıkardık. Bu meslek eğitimi konusunda bu önemli bir gelişme. Bu toplantıyı endüstri ve meslek eğitimi veren şirketleri de bu işin içine çekerek geliştirmek için düzenliyoruz. Zannediyorum zamanla çalışmamız daha da genişleyecek ve göçmen kökenli gençlerimize yeni imkanlar sunulacak. Bu çalışmayı 20 yıldır yürütüyoruz ve bugün öğrendiğimiz kadarıyla Federal Hükümet de bu konuyu gündemlerine aldı. Bu konunun önemi daha yeni yeni anlaşılıyor.'

DAİRELERDE GÖÇMENLERE DAHA HASSAS DAVRANIN

NRW Eyaleti yeşiller Milletvekili Arif Ünal'ın da hazır bulunduğu toplantıda Guido Kahlen tarafından proje çerçevesinde resmi dairelerde çalışan memurların göçmen kökenlilere karşı daha hassas davranmaları için yürütülen çalışma da tanıtıldı. Toplantıda ayrıca komedyen Özgür Cebe, Türklerin yaşadıklarını anlatan bir komedi sunarak salondakileri hem güldürdü hem düşündürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köln'de Meslek Eğitimi Alan Göçmen Gençler Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement