Komşusunu Öldüren Sanık Yargılanıyor - Son Dakika
Güncel

Komşusunu Öldüren Sanık Yargılanıyor

Komşusunu Öldüren Sanık Yargılanıyor

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde komşusunu av tüfeğiyle öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

11.02.2014 14:40

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde komşusunu av tüfeğiyle öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Ethem Sarı (72) ile maktul Necati Dere'nin (62) eşi Hafize, kızı melek ve oğlu Onur Dere hazır bulundu.

Sanık Sarı, maktul Dere ile aralarında 10 yıl önceye dayalı bir husumet olduğunu anlatarak, yaklaşık 10 yıldır Dere'nin kendisi ve ailesi hakkında dedikodu yaptığını öne sürdü.

Sarı, savunmasında şunları bildirdi:

"Dere, 10 yıl önce orman muhafaza memuruyken kendisini şikayet etmiştim, bunun üzerine soruşturma geçirdi. Daha sonra aramızda husumet oluştu. Sık sık benim avluma girip etrafa bakınıyordu. Eşimle ilişkisi olduğunu söylemiş. Bu yüzden insan içine çıkamıyordum. Olay günü hastaneden dönerken ilçe girişinde Dere ile karşılaştım. Kendisiyle konuşmak istedim ancak küfredip üzerime geldi. Elini beline attı, silahını alacak sandım. Sonra geri çekilip aracımın bagajından av tüfeğini alıp hedef gözetmeksizin ateş ettim. Daha sonra mahalle muhtarı arkamdan gelip tüfeği elimden aldı. Dere'nin öldüğünü öğrenince çok üzüldüm."

Maktul Dere'nin oğlu Onur Dere ise 10 yıldır sanık ve ailesiyle asla görüşmediklerini belirterek, olayın namus meselesi olmadığını ifade etti.

Sanık Sarı'nın tanık olarak dinlenen eşi Sabihat Sarı da maktul Dere ile aralarında herhangi bir ilişkinin olmadığını anlattı.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, sanık Sarı'nın cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığına dair rapor alınması ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 11 Mart'a erteledi.

Seyitgazi ilçesinde 20 Aralık 2013'te meydana gelen olayda, sanık Sarı, aralarında husumet bulunan maktul Necati Dere'ye av tüfeği ile 2 el ateş etmişti. Vücuduna çok sayıda saçma isabet eden Dere, kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra gözaltına alınan Sarı, tutuklanmıştı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Komşusunu Öldüren Sanık Yargılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement