Komutanlar Emekliliklerini İstedi - Son Dakika
Güncel

Komutanlar Emekliliklerini İstedi

Komutanlar Emekliliklerini İstedi

Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner ile kara, deniz ve hava kuvvetleri komutanları emekliliklerini istedi.

29.07.2011 18:30  Güncelleme: 21:50

Kritik Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tarihindeki en büyük kriz yaşanıyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanları emekliliklerini istedi. Koşaner'in 'gördüğü lüzum' üzerine bu kararı aldığı belirtiliyor.

Koşaner, isteğini Başbakan Tayyip Erdoğan'a sundu. Hükümetin bu karar üzerine nasıl bir tavır sergileyeceği bilinmiyor.

Koşaner'le birlikte Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Aksay da emekliliklerini istedi.

YAŞ'ta tutuklu generallerin durumuyla ilgili krizin çözülmesi için bir dizi toplantı yapılmıştı. Komuta kademesinin tutuklu generallerle ilgili rahatsızlık duyduğu belirtiliyordu.

YAŞ bu durumda pazartesi günü Genelkurmay Başkanı Koşaner olmadan toplanacak.

Genelkurmay Başkanı Org. Koşaner, görevi geçen yıl İlker Başbuğ'dan devralmıştı.

TSK'da Emeklilikleri, 17 Generalin Emeklik İstemi Getirdi

TSK'da şok istifaları, Balyoz Davası nedeniyle halen tutuklu olan ve durumu Yüksek Askeri Şura'da değerlendirmesi planlanan 17 generalin emekliliğe sevedilmesi talebinin getirdiği iddia edildi TSK'da şok istifaları, Balyoz Davası nedeniyle halen tutuklu olan ve durumu Yüksek Askeri Şura'da değerlendirmesi planlanan 17 generalin emekliliğe sevedilmesi talebinin getirdiği iddia edildi.

 

Generallere ilişkin hükümet kanadının emekliye sevk edilmelerini isterken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının, "Haklarında kesinleşmiş hüküm olmadığı ve isnat edilen suçun halen kesinleşmediği"ne dikkat çekerek, "süre uzatımı" istediği, kabul görmemesinin ise istifaları getirdiği öne sürüldü.

Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanları'nın Görev Süreleri Bu Yıl Doluyordu

YAŞ'ta Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay'ın 30 Ağustos 2011 itibarıyla görev süreleri dolacaktı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun da yaş haddinden emekli olması bekleniyordu.

EDOK Komutanı Orgeneral Saldıray Berk de orgenerallik rütbesindeki bekleme süresini yine aynı tarihte tamamlıyordu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ise görevini iki yıl daha sürdürecekti.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel Komutanlar Emekliliklerini İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement