Konya Eczacı Odası Başkan Adayı Pekcan: Eczacılık İçin Yeni Bir Manifesto Hazırlarım - Son Dakika
Güncel

Konya Eczacı Odası Başkan Adayı Pekcan: Eczacılık İçin Yeni Bir Manifesto Hazırlarım

Konya Eczacı Odası Başkan Adayı Pekcan: Eczacılık İçin Yeni Bir Manifesto Hazırlarım

Konya Eczacı Odası Başkan Adayı Eczacı Ahmet Nezihi Pekcan, yönetime geldiğinde, eczacılık için yeni bir manifesto hazırlayacağını belirtti.

13.09.2013 11:04

Konya Eczacı Odası Başkan Adayı Eczacı Ahmet Nezihi Pekcan, yönetime geldiğinde, eczacılık için yeni bir manifesto hazırlayacağını belirtti.

Pekcan, yaptığı açıklamada, 15 Eylül Pazar günü gerçekleşecek olan Konya Eczacı Odası seçimlerinin, eczacılıkta yeni bir dönemi başlatacağını öne sürdü. Kimseye biat etmeyen, onurlu, kişilikli, eczacının lehine karar veren ve diğer meslek odalarının örnek alacağı bağımsız bir meslek odası oluşturacaklarını vurgulayan Pekcan, projelerini şöyle sıraladı:

"-Odaya üye eczacılara şu sloganları hatırlatırım: Kişisel gelişiminizden vazgeçtiğiniz zaman grup yeteneği ve kolektif zekanız da gerileyecektir. Zincir eczane veya diğer uluslararası güçlerin projelerini beklemektense, çağdaş, pratik ve uygulanabilir kendi yerel projemizi kuralım derim.

-Bir kimlik formu hazırlarım. Bu form ad soy formu değil, odaya kayıtlı her eczacının kişiliği ve yetenekleri hakkında var ise mesleki uzmanlık anlamında kapsamlı bilgi toplarım.

-Hemen seçim sonrasında tüm üyelere, bir form daha dağıtırım. Bu formda çözümünü beklediği ilk 10 sorunu yazmasını isterim. Sonra bu istatistikleri grafik halinde herkesle paylaşırım.

-Tüm eczanelerde durum tespiti yapıp ne fazla ne eksik ise yine formlar ile tespit edip kapsamlı 3B bir harita çıkartırım.

-Konya Eczacı Odası için özel bir gün seçerim, örneğin Konya kökenli bir duayen eczacının doğum günü ve o günü "Konya Eczacı Günü' ilan ederim ve etkinlikler yaparım.

-Farklı kategorilerde ödüllü bilimsel yarışmalar düzenlerim. Çeşitli fakültelerde eczacılık eğitimi alan Konyalı öğrencileri de kapsayan yarışmalarda, eczanelerinde danışmanlık hizmeti veren en başarılı meslektaşlarımızdan, mesleki beceri alanlarındaki ödüllere kadar yılın en başarılı eczanelerini ve eczacılarını seçer ve ilan ederim.

-Eczacıların acil sorunlarını çözecek, küçük ancak pratik cep kitaplar serisi bastırırım.

-Eczacılık için yeni bir manifesto hazırlarım.

-Avrupa ve gelişmiş ülkelere eczacılık gezileri düzenlerim, eczacıların dünyaya açılmalarını ve sadece yerel düşüncelerden beslenmeleri değil, evrensel düşüncelerle tanışmalarını sağlarım.

-Eczacıların, çeşitli komisyon, aktivite, toplantı, etkinlik ve seminerlerde aktif katılmalarını sağlarım, ataletlerini yenmelerinde yardımcı olurum." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Konya Eczacı Odası Başkan Adayı Pekcan: Eczacılık İçin Yeni Bir Manifesto Hazırlarım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement