Konyalı Sanayiciler Gümrük Müsteşarı ile Buluştu - Son Dakika
Güncel

Konyalı Sanayiciler Gümrük Müsteşarı ile Buluştu

Konyalı Sanayiciler Gümrük Müsteşarı ile Buluştu

KONSİAD Yönetim Kurulu Gümrük Müsteşarı Sayın Ziya Altunyaldız'ın da katılımı ile Kadıköy Double Tree By Hilton Hotel'de kahvaltıda buluştu.

14.01.2013 08:23  Güncelleme: 09:00

Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KONSİAD) Yönetim Kurulu Gümrük Müsteşarı Sayın Ziya Altunyaldız' ın da katılımı ile Kadıköy Double Tree By Hilton Hotel'de kahvaltıda buluştu. Cumartesi günü gerçekleşen kahvaltı programına Gümrük Müsteşarı Sayın Ziya Altunyaldız, Konsiad Genel Başkanı Abdullah Başçı, Anadolu Yakası Başkanı Muzaffer Koşan, Konsiad Yönetim kurulu üyesi, Mustafa Davutoğlu, Türkiye'de ilk mükemmellik ödülü alan Bilim İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaağaç, Saray Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ, Akplas Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Böyet, Has Çelik Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri Naci Faydasıçok, Cem Faydasıçok, Fatih Faydasıçok, NTG Plastik Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Gönenç, Prof. Dr. İbrahim Baz, Yeminli Mali Müşavir ve Konsiad Anadolu Yakası Yönetim Kurulu Üyeleri Zekeriya Çelik, Turan Fikirli, Fikret Fikirli, Ayd Chassis Parts Yönetim Kurulu Üyesi Halil Aydın katıldı.

Konsiad Anadolu Yakası Başkanı Muzaffer Koşan, geçtiğimiz hafta Gümrük Müsteşarlığında makamında ziyaret ettiğimiz 'Sayın müsteşarımız ve Hemşerimiz Sayın Ziya Altunyaldız ile Konyalı sanayicilerimizi kahvaltı organizasyonu ile birlikte bir araya getirmekten mutluluk duyuyorum. Bu tür programların sadece bununla sınırlı kalmayacağını ilerleyen zamanlarda da daha geniş programlar gerçekleştireceğini belirterek katılımlarından dolayı hepiniz hoş geldiniz' dedi.

Yapılan kahvaltı organizasyonu için Konsiad Anadolu Yakası Yönetimine ve katılımlarında dolayı da Gümrük Müsteşarı Sayın Ziya Altunyaldız' a teşekkür eden Konsiad Genel Başkanı Abdullah Başçı, Konsiad olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Geçtiğimiz ay Edirne'ye ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek Eylül ayında gerçekleşen KONEXPO 2 BAŞKENT BULUŞUYOR fuarının bundan sonraki yıllarda Edirne Milletvekili Sayın Mehmet Müezzinoğlu'nun önerisiyle Edirne'de de gerçekleştirerek 3 Başkenti bir araya getireceklerini söyledi.

Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Kahvaltı programına davetinden dolayı Konsiad Anadolu Yakası Başkanı Muzaffer Koşan başta olmak üzere herkese teşekkür ettiğini belirterek 'Her zaman Konyalı Hemşerilerimin yanında olmaktan gurur duyuyorum ve Konsiad için her zaman yanınızdayım ve olmaya da devam edeceğim dedi.

Yapılan toplantıda Gümrük Müsteşarlığı olarak yapılan çalışmaları anlatan Ziya Altunyaldız, Rusya ile yapılan Basitleştirilmiş Gümrük Hattı çalışması ile Rusya ile yaşanan gümrükteki sıkıntıların çözümü için anlaşmaların kapsamlarını genişlettiklerini ve kamu olarak elektronik sisteme geçerek gümrük çalışmalarını daha hızlı hale getirdiklerini belirtti.

Firmaların dünyaya açılasının markaların güçlü olmasından geçtiğini belirterek, dünyada 2 ay olan marka patent başvurusu işlem sürelerinin ülkemizde daha uzun olduğunu ve son yıllarda uzun olan sürenin minimuma indirilmesi için çalışmaların hızlandığını söyleyen Ziya Altunyaldız 'Markalaşma ile birlikte bilişim sistemlerine önem vermeliyiz. Bilişim sistemleri olmadan ve markaların güçlenmesi konusunda daima eksiklikler olması kaçınılmazdır. Bilişim sistemlerini hayatımızın her alanına entegre etmeliyiz' dedi.

Yapılan toplantıya katılımlarından dolayı herkese teşekkür eden Konsiad Anadolu Yakası Başkanı Muzaffer Koşan' ın plaket ve tablo takdim edilerek toplantı sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Konyalı Sanayiciler Gümrük Müsteşarı ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement