KOOP-İş Sendikası Van Şubesi 1. Olağan Genel Kurulunu Yaptı - Son Dakika
Güncel

KOOP-İş Sendikası Van Şubesi 1. Olağan Genel Kurulunu Yaptı

KOOP-İş Sendikası Van Şubesi 1. Olağan Genel Kurulunu Yaptı

Koop-İş Sendikası Van Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu Elit Word Otel'de yapıldı.

02.12.2013 08:06

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra genel kurulda mevcut başkan Ayhan Özbek tekrar başkan olarak seçildi.

Koop-İş Sendikası Van Şubesi'nin 1. Olağan Genel Kurul toplantısında açılış konuşmasını yapan Koop-İş Sendikası Van Şubesi Başkanı Ayhan Özbek, Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve KOOP-İŞ Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar'a teşekkür ederek sözlerine başladı.
Özbek, "Koop-İş Sendikamızın Van Şubesi dün birçok katılım ile açıldı. Van şubemizin açılışında Genel Başkanım Eyüp Alemdar başta olmak üzere sendikamızın tüm temsilcilerine teşekkür ediyorum. Şubemiz tüm üyelerimize hayırlı uğurlu olsun. 1964 yılında kurulan ve bugüne kadar vermiş olduğu hak ve demokrasi mücadelesiyle Türkiye'de saygın bir yer edinen sendikamızın, kurucularını, bugüne kadar görev yapan yöneticilerini ve emeği geçenleri saygıyla anıyorum. Ebediyete intikal etmişlere Allahtan rahmet diliyorum. 49 yıldır her şart altında sendikamıza sahip çıkan ve her zaman mücadelenin ön saflarında yer alan Koop-İş Sendikası çalışanlarına şükranlarımı arz ediyorum. Her zaman birlik ve beraberlik içerisinde mücadele veren sendikamız, bu tecrübesiyle başarılarını her zaman sürdürecektir. Koop-İş Sendikası bu ekip ruhuyla yaklaşık 2 yıldır yürüttüğü çalışmalar neticesinde, sendika örgütlenmenin dipte olduğu bu dönemde, en büyük örgütlenmelerden birini başararak ülkemizin işçi hareketine heyecan katmış ve sendika hareketimize bir umut ışığı olmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Valilik ve Kaymakamlıklarda çalışan işçi arkadaşlarımızın örgütlenmesi tüm zorluklara rağmen tamamlanmıştır. Başta genel başkanımız olmak üzere genel merkez yöneticilerimiz, sendikamızın güven kazanan üye ve yöneticileri, sendikamızın şube başkanlarıyla bu başarı kazanılmış ve bu güne gelinmiştir. İş konusunda yer alan diğer iş yerlerinin de örgütlenmesi için faaliyetlerimiz başladı. Bundan sonraki hedefimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarıdır" şeklinde konuştu.

"HER YENİ BAŞLANGIÇ YENİ BİR UMUTTUR"
Daha sonra kürsüye çıkan Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve KOOP-İŞ Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, her yeni başlangıcın yeni bir umut olduğunu söyledi. Alemdar, "Bundan 11 yıl önce, Koop-İş Sendikası'nın bayrağını büyük umutlarla devraldık. Her yeni başlangıcın yeni bir umut olduğunu bilerek, Umut etmenin, hayal etmenin, başarılı olmanın anahtarı olduğunu düşünerek, Bazen zorluklarla dolu, bazen hayal kırıklıklarıyla geçen ama bazen de başarmış olmanın verdiği derin bir huzurla yaşanan onca zamanın ardından, bugünlere geldik. Ulaşılan hiçbir hedefin, yolun sonu olmadığını biliyorum. Her hedefin, ardında yeni hedefler olduğunu görüyorum. Onlara ulaşmak için çok çalışmak gerektiğinin her aşamada yeniden soluklanarak başka bir hedefe yürümenin gerekliliğinin farkındayım. Ancak yine de devraldığımız o kutsal bayrağı, bugün biraz daha yükseltmiş olmanın verdiği güçle karşınızdayım. Bunun için gururluyum, Çok mutluyum" dedi.
Umutlarını tazelediklerini dile getiren Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve KOOP-İŞ Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar,"Bugün Koop-İş ailesi için önemli bir gün. Bugün, işte o biraz önce sözünü ettiğim yeni başlangıçlardan birini yaşıyoruz. Umutlarımızı tazeliyor, gücümüzü pekiştiriyoruz. Dün hep birlikte Van Şubemizin açılışını yaptık. Her geçen gün büyüyen ve güçlenen sendikamız, Bugün ülkemizin doğusundaki bu güzel kentte, yeni bir yuva açtı. Daha önce Tarım Kredi'de, Tapu Kadastro'da, 100. Yıl Üniversitesi'nde, Pankobirlik'te, Devlet Kitapları'nda çalışan üyelerimize, Milli Eğitim, Emniyet ve Valilik ve Kaymakamlıklar'da çalışan arkadaşlarımızın da katılımıyla, Koop-İş, Van'da artık daha güçlü. Eski üyelerimiz iyi bilirler. Yaşadığınız son depremde, Koop-İş, Van'a gereken desteği verdi. O zor günlerinizde sizlerle beraber oldu. Allah bir daha bu güzel ilimize ve ülkemize böyle felaketler yaşatmasın. O günlerden beridir, ülkemizin doğusundaki bu büyük kentimizde bir şube açmak Sendikamızın hedefiydi. Bunun için Tüzüğümüzün zorunlu kıldığı yeterli sayıya ulaşmayı bekliyorduk. Çok şükür ki, bugün o sayının çok üzerinde bir üyeye ulaştık. Ülkemizde sendikal hareketin içinde bulunduğu durumu göz önüne alırsak, Yeni şube açmanın bizim için nasıl büyük bir mutluluk olduğunu tahmin edemezsiniz. Bundan sonra Van'da ve bu bölgede çok daha fazla büyüyeceğiz. Bu büyük kentimize gereken ağırlığı vereceğiz. Koop-İş Sendikası'nı Van'da hak ettiği yere taşıyacağız. Bir kez daha, yeni Şubemizin Koop-İş ailesine, Van'a ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Değerli arkadaşlarım, bir süredir şube kongrelerimize devam ediyoruz. Bugüne kadar 9 Şubemizin genel kurulunu gerçekleştirdik. Bundan sonra da, Genel Merkez Genel kurulumuza kadar, şube kongrelerimiz devam edecek. Her platformda söylüyorum. Biz bu kongrelerimize, "Değişim ve Gelişim Kongreleri" diyoruz. Ve çok önemsiyoruz. Çünkü biliyorsunuz, Hiçbir şey başladığı gibi olamaz, başladığı noktada kalamaz. Zaman içinde mutlaka değişime uğrar. Başkalaşır, Farklılaşır, Dönüşür. Kişiler de, kurumlar da, toplumlar da, süreç içinde önemli değişimler yaşarlar. Yaşamak için değişim kaçınılmazdır. Değişimin yanında, olmazsa olmaz bir kavram daha vardır. O da, gelişmedir. Gelişmeden gerçekleşen bir değişim, kişilerin, kurumların ya da toplumların yozlaşmasına da neden olabilir. Gelişmeden yaşanan değişim, bir geri gidiş de olabilir. O nedenle, değişimin yanında gelişim de şarttır. KOOP-İŞ Sendikası, bir süreden beridir önemli bir değişimi yaşamaktadır. Ayrıntılarına biraz sonra değineceğim. Ancak şimdilik şu kadarını söyleyeyim ki, KOOP-İŞ Sendikası değişmekte ve bir o kadar da gelişmektedir. Bundan sonra da değişmeye ve gelişmeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Başarıyı sürekli kılmaları gerektiğini vurgulayan Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve KOOP-İŞ Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, sözlerine şu şekilde devam etti:
"Başardıkça seçeneklerimiz artıyor. Özgürlüğümüz genişliyor. Seçen biz oluyoruz. Başarısız kaldıkça, seçeneklerimiz daralıyor… Seçilen biz oluyoruz. Yani, inisiyatif başkalarına geçiyor. O halde başarıyı sürekli kılmalıyız. Başarısız olmamalıyız. Bunun yanında, örgütsel disiplinimizden bir şey kaybetmemeliyiz. Disiplin demek, baskı, zorlama, dayatma demek değildir. Disiplin demek emir-komuta zinciri değildir. Disiplin, örgütün ilke ve hedeflerine bağlılıktır. Amaçlarını benimsemek, o amaçları gerçekleştirmek için çalışmaktır. Genel kurullarda ortaklaşa alınan kararlara, kayıtsız şartsız uymaktır. Sizden bu anlamda tam bir disiplin bekliyorum arkadaşlar. Çünkü disiplinin olmadığı yerde başarı olmaz, birbirine güven olmaz. En başta sözünü ettiğim inanç olmaz. Disiplin ne kadar başarıyı getirirse, Disiplinsizlik, kargaşayı ve huzursuzluğu getirir. Bunu unutmamanızı istiyorum. Değerli arkadaşlarım, Şube genel kurullarımız devam ediyor. Şube genel kurullarımız, kendimizi test etmek, değerlendirmek için fırsat olmalıdır. Bu genel kurullar, yenilenmek için fırsat olmalıdır. Genel kurullarımız, dört yılda bir atlatmamız gereken bir badire olarak görülmeyecektir. Artık her şubemizin genel kurulu, bir demokrasi şöleni haline gelecektir. Her şubemizin genel kurulu, yeni bir şahlanışın, yeni bir hamlenin başlangıcı olacaktır. Sizlerden bunu bekliyorum. Bugün Van Şubemizin ilk kongresini gerçekleştiriyoruz. Şubemizin Müteşebbis Heyetine başkanlık eden Ayhan kardeşimiz, son dönemde örgütlenme çalışmalarımızda kendisini kanıtlamış bir arkadaşımız. Ben kendisine ve çalışma arkadaşlarına, bugüne kadarki başarılı çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum. Bundan sonra da çabalarının artarak devam etmesini istiyorum. Heyecanlarını yitirmeden, aynı özveriyle çalışacaklarına inanıyorum. Bir dahaki genel kurulumuzu en az üç bin üyeyle gerçekleştireceğimize inanıyorum. Yeni seçilecek arkadaşlarıma da şimdiden başarılar diliyorum"
Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve KOOP-İŞ Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar'ın konuşmasından sonra genel kurul yapıldı. Koop-İş Sendikası'nın mevcut başkanı Ayhan Özbek tekrardan başkan seçildi. Programın sonunda Koop-İş Sendikası Van Şube Başkanı Ayhan Özbek, Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve KOOP-İŞ Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar'a ve genel merkezden gelen temsilcilere anlamlı bir hediye takdim etti.
Olağan Genel Kurul Toplantısına Sendika üyeleri ve temsilcileri katıldı.

Emre An/ VAN

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel KOOP-İş Sendikası Van Şubesi 1. Olağan Genel Kurulunu Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement