Kore Şehidi Piyade Er Nazım Taştan Gözyaşlarıyla Anıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kore Şehidi Piyade Er Nazım Taştan Gözyaşlarıyla Anıldı

24.10.2015 10:58

Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatılan "Türkiye Şehitlerini Anıyor" etkinliği kapsamında, Kore Savaşı şehitlerinden Piyade Er Nazım Taştan düzenlenen törenle anıldı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatılan "Türkiye Şehitlerini Anıyor" etkinliği kapsamında, Kore Savaşı şehitlerinden Piyade Er Nazım Taştan düzenlenen törenle anıldı. Törende duygusal anlar yaşandı.

Kore şehidi Piyade Er Nazım Taştan için Harbiye Askeri Lüzesi Kültür Sitesi Komutanlığı'nda düzenlenen törende konuşan şehidin kızı Emine Türkmen, yıllarca baba özlemi yaşadığını belirterek, "Küçükken 'babam nerede diye' sorduğumda, bana hep, "Tayyare gidiyor, Tayyareye seslen, el salla o getirecek' diyorlardı, ben de tayyarenin peşinden koşuyordum, babamı getirecek diye. Ama sizin sayenizde o kadar onurlandım ki" dedi.

Kore'de Türk askerlerine tercümanlık yapan emekli diplomat Sang Ki Paik ise, Türk askerinin Kore'de ne yaptığına gözleriyle şahitlik yaptığını belirterek, "Türk askerleri sanki memleketinde savaşıyor gibi savaştı. Kore milleti asla unutmayacaktır" ifadesini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kore Şehidi Piyade Er Nazım Taştan Gözyaşlarıyla Anıldı - Son Dakika


Advertisement