Korneanın Sesi" Organ Bağışı İçin Konser Verdi - Son Dakika
Güncel

Korneanın Sesi" Organ Bağışı İçin Konser Verdi

Korneanın Sesi" Organ Bağışı İçin Konser Verdi

Kornea nakli yapılan hasta ve kornea nakli yapan doktorlardan oluşan "Korneanın Sesi" grubu, organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla konser verdi.

03.11.2016 09:19

Kornea nakli yapılan hasta ve kornea nakli yapan doktorlardan oluşan "Korneanın Sesi" grubu, organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla konser verdi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde Organ Bağışı Haftası dolayısıyla düzenlenen konserde, korneasını bağışlayan göz doktoru Önder Demirtaş, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Özgün Düzgün ve görme engelli sanatçı Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı öğrencisi Mazlum Acar, kornea nakli yapan Ege Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sait Eğrilmez ile kornea nakli yapılan TRT Ses Yarışması birincisi Cem Cansız'dan oluşan 'Korneanın Sesi' grubu sahne aldı.

Grup konserinde, çoğunluğu Aşık Veysel'e dizelerinden oluşan türküler seslendirdi.

Grubun kurcularından Sait Eğilmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmalarına 2009 yılında kornea nakli yapan doktor ve nakil yapılan hasta olarak iki kişi başladıklarını ve amaçlarının kornea nakliyle mutluluğu yakalamış insanlar ile nakil bekleyen insanların hikayesini anlatmak olduğunu ifade etti.

Türkiye'de halen 2 bin 700 kişinin kornea beklediğini kaydeden Eğilmez, "Kornea nakli herkesten herkese yapılan doku uyumu gerektirmeyen özel bir doku. Üstelik beyin ölümü gibi özel bir şart gerekmiyor. Toprağa verilmeden önce herkes kornealarını bağışlayabilir. Ülkemizde yılda 350 bin kişi vefat ederken 3 bin 500 kişi bile bağışta bulunmadığı için yüzde 1'in altında bir bağış olduğu için 2 bin 700 kişi kornea bekliyor." dedi.

Konser kapsamında Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından açılan organ bağışı standında 55 kişi organ bağışında bulundu.

Etkinliğe MCBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker ve Manisa Sağlık İl Müdürü ve Halk Sağlığı Müdür Vekili Metin Kaplan da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Korneanın Sesi' Organ Bağışı İçin Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement