Kosova'da 'Balkanlarda İrfan Geleneğin İhyasına Bir Katkı' Konferansı - Son Dakika
Güncel

Kosova'da 'Balkanlarda İrfan Geleneğin İhyasına Bir Katkı' Konferansı

Kosova\'da \'Balkanlarda İrfan Geleneğin İhyasına Bir Katkı\' Konferansı

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı-TİKA tarafından 'Balkanlarda İrfan Geleneğin İhyasına Bir Katkı' konferansı Bosna-Hersek'in ardından ikinci durak olan Kosova'da gerçekleşti.

26.06.2014 10:43

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı-TİKA tarafından 'Balkanlarda İrfan Geleneğin İhyasına Bir Katkı' konferansı Bosna-Hersek'in ardından ikinci durak olan Kosova'da gerçekleşti. 21 ila 27 Haziran tarihleri arasında Bosna-Hersek, Kosova ve Makedonya'da gerçekleşecek olan konferans kapsamında, Türkiye'den gelen bilim adamları 'Balkanlarda İrfan Ocakları' konulu konferans düzenlediler.

Türkiye'den gelen Ö. Tuğrul İnançer, Doç. Dr. Mustafa Tatçı, Fehmi Özden, Levent Bayrakta, Mahmut Dipşar ve Sadık Yalsızuçanlar, Balkanlarda İrfan Ocakları hakkında sunumda bulundular.

Bosna-Hersek'in ardından Kosova'nın Prizren şehrinde düzenlenen konferansa çok sayıda Kosovalı katıldı. Konferans sonrası DHA mikrofonlarına konuşan Ö.Tuğrul İnançer, Kosova'da bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili soruya İnançer; 'Resulullahu Aleyhiselatu Vesselam her toplum layık olduğu idare ile idare olunur buyuruyorlar. Demek ki memleketimizin ahalisi de kendisine layık idareyi bulacaktır' ifadelerini kullandı. Konferansın ikinci bölümünde İstanbul Tarifi Türk Müziği Topluluğu bir konser verdi. Kosova'daki konferans ardından, heyet Makedonya'ya hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'da 'Balkanlarda İrfan Geleneğin İhyasına Bir Katkı' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement