Kosova?da İşsizliğin Azaltılması İçin Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Kosova?da İşsizliğin Azaltılması İçin Çalışmalar Sürüyor

Kosova?da İşsizliğin Azaltılması İçin Çalışmalar Sürüyor

Kosova'da işsizliğin azaltılması için çalışmalar sürüyorTuran Kasap / Priştine, 24 Nisan (DHA) ? Kosova Başbakanı İsa Mustafa'nın da hazır bulunduğu Çalışma ve Sosyal Bakanlığı, Kosova İktisadi Odası ve ABD İktisadi Odasının düzenlendiği toplantıda, Kosova'da, iş arayanlar ve işsizlere iş imkanı sağlaması amacını taşıyan meslek eğitimi toplantısı düzenledi.

24.04.2016 17:41

Kosova'da işsizliğin azaltılması için çalışmalar sürüyor

Turan Kasap/ Priştine, 24 Nisan (DHA) ? Kosova Başbakanı İsa Mustafa'nın da hazır bulunduğu Çalışma ve Sosyal Bakanlığı, Kosova İktisadi Odası ve ABD İktisadi Odasının düzenlendiği toplantıda, Kosova'da, iş arayanlar ve işsizlere iş imkanı sağlaması amacını taşıyan meslek eğitimi toplantısı düzenledi. Yapılan tartışmalar ardından Çalışma ve Sosyal Refah Bakanı Arban Abraşi, Kosova İktisat Odası Başkanı Safet Gırcaliyu ve ABD İktisadi Odası Kosova Müdürü Arian Zeka iş arayanlar ve işsizlere iş imkanı sağlaması amacını taşıyan meslek eğitimi için işbirliği anlaşmasını imzaladı.

Anlaşma gereğince Kosova'nın değişik belediyelerinden yaklaşık 2 bin 600 işsizin bu eğitimi alması bekleniyor. Anlaşmanın ardından yapılan basın açıklamasında Çalışma ve Sosyal Refah Bakanı Arban Abraşi, anlaşmanın, becerilerin artırılmasına ve daha uzun vadede bir iş piyasasının yaratılmasına etkide bulunacağını söyledi.

Kosova İktisat Odası Başkanı Safet Gırcaliyu, bu etkinliğin gençleri istihdama teşvik edeceğini ifade etti. Başbakan İsa Mustafa ise işsizliğin hafifletilmesi ereğiyle bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini açıkladı.

Başbakan İsa Mustafa, 'Bu iyi bir şeydir çünkü üç ay için pratik eğitim verilecek ve dereceye girenler, işte kalabilecekler' dedi. Mustafa, bu anlaşmayla ve ilerde yapılacak olan buna benzer anlaşmalarla, Kosova'da işsizlik hafiflemeyecek, ancak ekonomik büyüme, piyasada işçi sayısının artırılması ve işçilere Avrupa pazarında iş bulma imkanını temin etmek ve tarım alanına destek sunmak için üç yönlendirmeye sahip olacağız? dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova?da İşsizliğin Azaltılması İçin Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement