Kosova?da ?kayıp Kişiler- İleriye Yol? Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Kosova?da ?kayıp Kişiler- İleriye Yol? Konferansı Düzenlendi

Kosova?da ?kayıp Kişiler- İleriye Yol? Konferansı Düzenlendi

Kosova'da 'Kayıp Kişiler- İleriye Yol' Konferansı düzenlendi Kosova'nın başkenti Priştine'de, AB tarafından finanse edilen ve Finlandiya'nın Helsinki Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Kayıp Kişiler- İleriye Yol' uluslararası konferansı düzenlendi.

09.09.2015 00:12

Kosova'da 'Kayıp Kişiler- İleriye Yol' Konferansı düzenlendi

Kosova'nın başkenti Priştine'de, AB tarafından finanse edilen ve Finlandiya'nın Helsinki Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Kayıp Kişiler- İleriye Yol' uluslararası konferansı düzenlendi. Konferansta, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Finlandiya eski Başkanı Tarja Halonen, AB Kosova Temsilcisi Samuel Zbogar, Adalet Bakanı Hayredin Kuçi ve kayıp kişiler alanında aktif olan uluslararası örgüt temsilcileri ve uzmanları hazır bulundu. Konferansın açılış konuşmasında bulunan Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga 16 yıldan bu yana 1650 kayıp insanın Kosova'nın kanayan yarası olduğunu ifade etti. Yahyaga, ağlayan Kosovalı annelerin gözyaşlarını dindirmek Sırbistan'ın kayıp cesetlerin nerede olduğunu açıklaması gerektiğini söyledi.

Yahayaga 'Sırbistan makamları, kayıp kişilerin bulundukları toplu mezarların bulunmasında yardımcı olacaklarına dair söz verdikleri halde, bugün bundan kaçınmaktadır' dedi.

AB Kosova temsilcisi Samuel Zbogar, 'Sırbistan'ın AB üyesi olması için, Kosovalı kayıp kişilerin nerede buludukların açıklaması şartını yerine getirmesi gerekir' dedi.

Zbogar, toplu mezarların kazılması ve DNA tespit çalışmaları için, AB'nin 3 milyon Euro'luk yardımda bulunacağını da bildirdi. Adalet Bakanı Hayredin Kuçi ise kayıp kişilerle ilgili tüm bilgilerin Sırbistan'da olduğunu ve bu ülkenin bu süreçte işbirliğinde bulunmadığını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova?da ?kayıp Kişiler- İleriye Yol? Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement