Kosova'da 'Türk Filmleri Haftası' Başladı - Son Dakika
Güncel

Kosova'da 'Türk Filmleri Haftası' Başladı

Kosova\'da \'Türk Filmleri Haftası\' Başladı

Kosova'nın başkenti Priştine'de '3. Türk Filmleri Haftası' görkemli bir açılış gecesiyle başladı

16.04.2011 00:00

Türkiye ile Kosova bayraklarıyla süslenen ABC sinemasında yapılan açılış gecesine Türkiye Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova Eğitim Bakanı Ram Buya, Avusturya Büyükelçisi, Almaya büyükelçisi, milletvekilleri ve 500'ün üzerinde davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Büyükelçisi Songül Ozan, 'Kablo ve uydu televizyon yayınlarıyla Türk dizileri ve Türk sinemasının Kosova halkı tarafından ilgiyle, beğeniyle izlenmesinden dolayı çok mutluyuz. Bundan hareket ederek Türk sinemasının en seçkin örneklerini sunuyoruz umarız ki beğenirsiniz' dedi.

Kosova Eğitim Bakanı Ram Buya da Türk dizleri ve filmlerinin Kosova'da büyük beğeniyle izlendiğini söyleyerek 'Bakan olarak yoğun olmama karşın beğendiğim dizileri ve filmleri seyretmek için bazı işlerimi iptal ediyorum. Bu hafta içinde sunulacak filmler de bu beğeniye bir ek olacak. Bunun böyle olması Kosova ile Türkiye arasındaki kardeşlik bağlarının ne kadar sıkı olduğunun en iyi göstergesidir' dedi .

Büyükelçi Songül Ozan, Bakan Ram Buya'ya Türk kültürün Kosova'da gelişmesine büyük katkı sağladığı için bir plaket verdi.

Ardından Kosova'da çok sevilen Kenan İmirzalıoğlu'nun baş rol oynadığı 'Ejder Kapanı' filmi ile 'Türk Filimler Haftası' başladı.

Türkiye Kültür Bakanlığı, Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği ve ABC sineması organizasyonunda gerçekleştirilen 'Türk Filimler Haftası' çerçevesinde 19 Nisan tarihine kadar 'Romantik Komedi' , 'Ejder Kapanı' , 'Dar Alanda Kısa Paslaşmalar', 'Vizontele', 'Acı Aşk' ve 'Eşkıya' filmleri gösterilecek. 19 Nisan tarihine kadar günde 3 film sunulacak ve giriş ücretsiz olacak.

Açılışı öncesinde Büyükelçi Songül Ozan ve ABC sineması müdürü Miradiye Vlahiyu bir basın toplantısı düzenledi. Açılış gecesine Müjde Ar ve Uğur Yücel'in davet edildiği ancak sanatçıların yoğun çalışmaları nedeniyle gelemedikleri açıklandı. ABC sineması dışında 35 milimetrelik projektörün bulunmaması nedeniyle bu filmlerin Kosova'nın başka kentlerinde sunulmasının olanaksız olduğunu söyleyen, Büyükelçi Songül Ozan en kısa zamanda Türkiye Kültür Bakanlığı'nın Prizren kentindeki bir sinemaya 35 milimetrelik bir projektör hediye edeceğini bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'da 'Türk Filmleri Haftası' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement